Keszthelyi Zsombor: A csapatban végig jól ment a vívás

2020. március 7. 07:23 | Hidvégi Dávid

A magyar junior vívó válogatott egyetlen tussal maradt alul a bulgáriai junior Európa-bajnokságon, így végül nem jött össze a bronzérem. A nemzeti együttesnek a békéscsabai Keszthelyi Zsombor is tagja volt, aki nemcsak csapatban, hanem egyéniben is elindult a kontinensviadalon.

A múlt hétvégi junior vívó Európa-bajnokságon a négy tagú magyar válogatottban egy békéscsabai fiatal ember is képviseltette magát, aki már három éve tagja a nemzeti együttesnek. Keszthelyi Zsombor nemcsak csapatban, hanem egyéniben is elindult, de ott nem sikerült bejutnia a legjobb tizenhat közé. Az Alföld Vívó Akadémia versenyzője elmondta, hogy ezzel az eredménnyel nem volt elégedett, de a kiesést követően kizárólag a csapatversenyre koncentrált. 

 – A csapatban nekem ment a legjobban a vívás. Sajnos a többiek nem érezték aznap, ezért vesztettük el a harmadik helyért való a küzdelmet. Mondhatnám, hogy ez volt a reális eredmény, mert ebben a csapatban nem mindig van több, de nagyon kevésen múlott a siker. Úgy gondolom, hogy a világbajnokságon már meglehet a harmadik hely – fogalmazott a sportoló.

Keszthelyi Zsombor edzője hangsúlyozta, hogy egyéniben jobb eredményre számított, hiszen szerinte verhető ellenféltől kapott ki tanítványa. Galli Zsolt kiemelte, hogy vívója már az első csapatmeccsen is jól teljesített, amely kellett a válogatott továbbjutásához. A négyes az elődöntőben az oroszoktól szenvedett vereséget, így nem sikerült bejutniuk a döntőbe. Az Eb zárásaként a franciákkal vívtak bronzmeccset.

– Nagyon jól kezdtünk, hiszen Zsombor 5-1-re verte a legjobb emberüket. Sajnos a többieknek nem igazán ment ezen a napon és így a végén már ők fordultak előnnyel, amit Zsombornak sikerült kiegyenlítenie az utolsó mérkőzésen, de sajnos a győztes találatot nem ő adta be. Itt egy pici szerencse szükségeltetett volna, nagyon-nagyon közel volt Zsombor ahhoz, hogy ő találjon – részletezte az utolsó mérkőzés történéseit az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője.

Keszthelyi Zsombor a hétvégén a budapesti párbajtőr Grand Prix-en indul el, ahol rengeteg olimpiára készülő versenyző méretteti meg magát. A Magyar Vívó Szövetség bejelentette: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen úgy döntöttek, hogy ezt a versenyt zárt kapuk mögött rendezik meg a koronavírus miatt, egyfajta óvintézkedésként. A vívó áprilisban az Amerikai Egyesült Államokba utazik, ahol a világbajnokságon zárja a szezont. A VB előtt részt vesz a tatai edzőtáborban is. A békéscsabai versenyző hosszútávú céljai között az olimpiai kvalifikáció szerepel. Ugyanakkor a magyar párbajtőr mezőny rendkívül erős, így nehéz feladata lesz az elkövetkező évben, de az esélye meg van rá.

További programok »

FEL