Vívás: Dékány Tatán győzött, Szabó Kínában világkupázott

Dékány Kinga nagyszerűen szerepelt a Magyar Kupa viadalon, Szabó Réka pedig újabb értékes tapasztalatokat gyűjtött Kínában.

A kínai Szucsouban volt a felnőtt Világkupa sorozat újabb állomása. A válogatott tagjaként vett részt ezen Szabó Réka, az Alföld Vívó Akadémia versenyzője. Az első napon 4/2-es győzelem, vereség aránnyal jutott tovább a csoportkörből, majd a táblán nagy küzdelemben, 10-13-ról 14-13-ra fordítva legyőzte az ukrán Brovkót, így bejutott a másnapi főtáblára. Itt a románok olimpiai bajnoka, Popescu várt rá, és érvényesítette is a papírformát (8-15). Ezt az asszót a nászokat megelőzően Bohus-Branza meccsnek titulálták…

A vasárnapi csapatversenyen válogatottunk kikapott az esélyesebb olasz csapattól, majd az alsó ágon előbb Kanadát, majd Hong Kongot legyőzte. A kilencedik helyért vívott találkozón a román csapat volt a jobb.

Szabó Réka immár másodszor jut be a legjobbak közé, fejlődése töretlen, csak így tovább.

Női párbajtőrcsapat Világkupa, Szucsou, 20 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 29:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Kanada 35:31.

A 9-12. helyért: Magyarország-Hongkong 45:24.

A 9. helyért: Magyarország-Románia 38:45.

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Korea, 3. Észtország… 10. Magyarország (Budai Dorina, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese, Várnai Vivien).

 

Dékány Kinga az aranylány

 

Egy hét után újra a tatai olimpiai edzőtábor fogadta párbajtőrözőinket. Ezen a novemberi hétvégén a kadetek és a juniorok Magyar Kupa küzdelmei folytak a vívóteremben.

A szombat a kadeteké (U17) volt, közülük is a fiúk kezdtek. A csabaiak közül Keszthelyi Zsombortól volt várható a jó szereplés. Zsombort nyomta a tét, ez pedig meglátszott a vívásán, ami rendkívül hullámzó volt. Gyönyörű megoldásokat súlyos hibák követtek. Ennek ellenére egy kiélezett, és egy könnyebb asszó megnyerése után a döntőbe jutásért vívhatott, nagy riválisával, a honvédos Ujvárival. Ezen a mérkőzésen a hibák domináltak, így egyetlen találattal, de az ellenfél győzött.

A lányok mezőnyében Dékány Kingától a már megszokott, stabilan jó szereplést várt a szakmai stáb. Kinga nyugodtan, kiegyensúlyozottan, okosan oldotta meg aktuális asszóit, gond nélkül jutott be a döntőbe. Itt előbb a szolnoki Szabadost győzte le, majd válogatott csapattársát, Kolczonay Borbálát, aki korábban sok fejtörést okozott neki. A nagydöntőben meglepetésre a Muharit legyőző debreceni Kálmán Gyöngyvér várt Kingára, aki szebbnél szebb találatokkal fokozatosan elhúzott, és feltéve egész napos szereplésére a koronát, nagy különbségű győzelemmel (15-7) megnyerte a versenyt.

A junior (U-20) fiúk mezőnyében ketten is felkerültek a 32-es táblára, Szabó Bence a balatoni Cserétől, Keszthelyi Zsombor a holland Postmától szenvedett vereséget.

A lányok pechesen, egymással kerültek össze a direkt táblán, Petri Renátát Kazár Dóra győzte le már a 32 között, Csiaki Dorottyát pedig Dékány Kinga a döntőbe jutásért vívott asszóban. Dóra is döntőbe jutott, legyőzve a Kulcsár unoka Piattit. A döntőben a debreceni Fekete ellen is volt esélye a győzelemre, de egyetlen találattal alulmaradt. Kinga régi riválisával, Muharival vívott, ezúttal a Honvéd EB-ezüstérmese volt a jobb.

Megosztás:

Címke: , , , , ,