Vívás: Bajnoki bronzérmes a csabai kadet női csapat

2021. november 23. 12:15 | behir.hu

A kadet (U17) korosztályú vívók kezdték meg az országos bajnokságok sorát. A hétvége első napján az egyéni versenyt bonyolították le, majd vasárnap a csapatok léptek pástra Gerevich Aladár sportcsarnok vívótermében.

A fiúk (124 vívó) mezőnyében Tóth Marcell képviselte az Alföld Vívó Akadémia színeit, aki a csoportkör utáni első asszóját még megnyerte, a következőt viszont elvesztette, így meg kellett elégednie az 58. hellyel - írja a klub beszámolója.

A lányok (114 vívó) remekül kezdtek. Közülük Dékány Viktória búcsúzott először, 64. lett. A következő forduló Oláh Lilinek jelentette a végállomást, mentségére legyen mondva, a ranglista második Vasas-versenyző, Fábián búcsúztatta. A nyolcas döntő kapujáig két csabai versenyző, Gachályi Gréta és Kovács Emese jutott. Előbbinek a ranglista első balatoni Pátrit kellett legyőznie. Kettejük csatája mindig izgalmas, kiélezett küzdelemben dől el. Ezúttal sem történt másként: a vívóidő 11-11-es állásnál járt le, a hosszabbításban a keszthelyi versenyző érte el a győztes találatot. Gachályi végül a 10. helyen végzett. Kovács Emese a diósgyőri Herendivel nézett farkasszemet. Remek vívással felülkerekedett, ezzel egyedüli csabaiként bejutott a legjobb nyolc közé. Az MTK kiválósága, Wimmer volt a következő ellenfél, itt már nem sikerült a bravúr, aki Kígy is a bravúros 7. helyet szerezte meg.

A női csapatversenyen szép létszám gyűlt össze. Tizenhat csapat vágott neki a küzdelmeknek. Az Alföld Vívó Akadémia lánycsapata (Dékány Viktória, Gachályi Gréta, Kovács Emese, Oláh Lili) a Ludovika együttesével kezdett és fölényesen győzött (45-15). A Debreceni Sportiskola csapatának legyőzése sem okozott fejtörést (45-31), így következhetett a pécsiek elleni elődöntő. Sokáig úgy tűnt, ezt a csatát is a csabaiak nyerik, volt, hogy tíz találattal is vezettek, de egy váratlan, nagyarányú vereség elbizonytalanította a lányokat, így ha kis különbséggel is, de elveszítették a mérkőzést. Az AVA a bronzéremért a Vasas ellen küzdhetett: Gachályiék remekül összeszedték magukat, végig vezetve magabiztosan győztek, így a dobogón már boldogan mosolyogva vették át a bronzérmeket.

 

További programok »

Sport

Szarvas Szancsó János az új Auróra klip egyik főszereplője

Tagja volt az 1988-as kupagyőztes, valamint az 1994-es bajnoki 3. helyezett csabai Előrének. 1996 és 2000 között Győrött focizott. Szarvas Szancsó most egy újabb arcát mutatja meg: főszerepet játszik a Győri Auróra zenekar Helló, szia! klipjében. (Sportban, rakkenrólban feketepont jár a magázódásért.)
2021. november 29. 15:35
FEL