Vívás: Aranyos klagenfurti kadet hölgyek

Aranyérmet nyert a kadet női párbajtőrcsapat a klagenfurti európai körversenyen! Az egyéniben 14. helyen végző békéscsabai Dékány Kinga, Büki Lilivel, Kolczonay Borbálával és Muhari Eszterrel kiegészülve magabiztos sikereket aratott és nyerte meg a versenyt – számolt be a Magyar Vívó Szövetség hivatalos honlapja.

Az Alföld Vívó Akadémia versenyzői közül ezúttal Dékány Kinga kapott szerepet az egyéni megmérettetésen. A csoportküzdelmekben öt siker és egy vereség volt a mérleg. A legjobb 64 közé jutásért a japán Sato ellen nyert 15-5-re. A következő körben az amerikai Yeut 15-10-re verte. A legjobb 16 közé jutásért a román Duraut győzte le 15-10-re. A végállomás a nyolcaddöntő volt, ahol egy másik amerikai, Gill állította meg Dékányt, szoros meccsen 11-10 lett a vége. A viadalt a honvédos Muhari Eszter nyerte.

A kadet párbajtőröző hölgyek csapatban ismét remekeltek. A klagenfurti európai körversenyen a magyar első csapatot megszorítani sem tudták. A Büki Lili, Dékány Kinga, Kolczonay Borbála, Muhari Eszter összeállítású válogatott tükörsimán nyerte valamennyi mérkőzését, a “legszorosabb” meccsüket is 38:27-re nyerték a döntőben az amerikaiak ellen.

Kadet női párbajtőrcsapat, Klagenfurt, 38 induló.

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Lengyelország 5 45:18

Nyolcaddöntő: Magyarország 1-Ukrajna 2 45:29

Negyeddöntő: Magyarország 1-Lengyelország 45:33.

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 45:30.

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 38:27

 

Forrás: hunfencing.hu

 

Megosztás:

Címke: , ,