Vívás: A békéscsabai Dékány Kinga csapatban Európa-bajnok lett

2018. március 5. 17:42 | behir

Aranyérmet szerzett a női párbajtőr-válogatott a szocsi kadet Európa-bajnokságon. A Büki Lili, Dékány Kinga, Kolczonay Borbála, Muhari Eszter összeállítású magyar együttes a fináléban 45-43-ra verte Oroszországot.

Mint arról beszámoltunk, az Alföld Vívó Akadémia tehetsége egyéniben ezüstérmet szerzett, miután a döntőben kikapott honfitársától, Muhari Esztertől. Csapatban azonban még fényesebb lett az érem! A legjobb 16 között elsőként Ausztria volt az ellenfél, a mieink magabiztos, 45-25-ös sikerrel léptek tovább. A negyeddöntőben Németország következett, a magyar csapat hasonlóan simán, 45-29-re győzött. Az elődöntőben Izrael volt a rivális, a magyar gárda megállíthatatlannak tűnt és 45-26-ra győzött.

A döntőben a mindig kiváló erőt képviselő Oroszország ellen léptek pástra a mieink. A magyar csapat végig vezetett a fináléban, Dékány Kinga az első két asszóját megnyerte és 35-29-nél vette át a stafétát. Az Alföld Vívó Akadémia versenyzője Bavuge Khabimana ellen ugyan 6-2-re kikapott, de az egyéni aranyérmes Muhari Eszter megőrizte az előnyt, így a magyar gárda 45-43-ra győzött és Európa-bajnok lett.

 

További programok »

FEL