Vívás: Ötödik lett a junior csapat az Eb-n

2018. március 10. 18:32 | behir

A junior csapatversenyek első napján a női párbajtőrözők az 5. helyen zártak Szocsi Eb-n. A két csabai versenyzővel, Dékány Kingával és Petri Renátával felálló együttesnek a házigazda oroszok ellen nem sikerült a bravúr, de a helyosztókon két győzelmet szerzett, így dicséret ileti a lányokat – számolt be a szövetség hivatalos oldala.

A Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta összeállítású csapat a nyolcaddöntőben egy magabiztos, 45:30-cal nyitott a britek ellen. Itt említsük meg azt a “vívástörténeti különlegességet”, hogy több csapat indult női párbajtőrben, mint férfiban. 20:17 az arány. Aztán viszont a balszerencsés sorsolás miatt az oroszok következtek - ennél sokkal előnyösebb lett volna a másik, csehek elleni verzió… A mieink küzdöttek, minden taktikát bevetettek, de ez is kevésnek bizonyult, 45:36-ra nyertek a házigazdák.

Az 5-8. helyért pedig következtek a szoros, egytusos győzelmek. Előbb az izraeliek ellen 41:40-re egy nagyon egységes teljesítménnyel, majd az ötödik helyért a románokkal szemben 39:38-ra. Ekkor Nagy Kinga alakított nagyot, öttusos hátrányt alakított át egytusos előnnyé. Összességében tehát okkal lehetett elégedett Plásztán Attila válogatott edző. Egy vállalható vereség mellett csupa győzelemmel zártak lányai az ötödik helyen.

Junior női párbajtőrcsapat, 20 induló.
Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:30 (Nagy +9, Petri +6, Borsody +2, Dékány -2).
Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 36:45 (Nagy +1, Petri -3, Borsody -7).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Izrael 41:40 (Dékány +2 Nagy 0, Petri 0, Borsody -1).
Az 5. helyért: Magyarország-Románia 39:38 (Nagy +5, Dékány 0, Petri -4).
Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Franciaország, …5. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta).

 

További programok »

FEL