Virággal köszöntötte a hölgyeket az MSZP helyi szervezete

2019. március 8. 17:09 | Gyemendi Réka

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, mely a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Ez alkalomból, hagyományaihoz híven egy szál virággal köszöntötte a békéscsabai hölgyeket az MSZP Békéscsabai Szervezete.

A szervezet elnöke, Békéscsaba önkormányzati kpéviselője kiemelte: fontos, hogy ne csak ezen a napon, hanem mindig figyeljünk oda a nőkre és köszönjük meg nekik azt az áldozatos munkát, amit a családjukért tesznek a hétköznapokban. Azt is hangsúlyozta, hogy a kormányban jelenleg egyetlen nő foglal helyet, valamint az államtitkárok, helyettes államtitkárok között is csak 8 hölgy van a 61 főből. Miklós Attila hangsúlyozta, hogy a politikában is egyre nagyobb szerepet kell kapniuk a nőknek.

– Egy friss felmérés szerint az úgynevezett nem fizetett munkák tekintetében - mint a betegápolás, gyermeknevelés, háztartásvezetés -  a hölgyek 800 órával többet dolgoznak évente, mint a férfiak. Azt gondolom, hogy ez jelzés nekünk, férfiaknak is, hogy ki kell vennünk a részünket ezekből a feladatokból, valamint mutatja azt is, hogy micsoda áldozatokat vállalnak a hölgyek a családjukért, azért, hogy működőképes legyen a világ – fogalmazott Miklós Attila.

 

Fülöp Csaba is köszöntötte a hölgyeket nőnapon (fotó: Ujházi György)

További programok »

FEL