Világbajnoki bronzérméről mesélt Bohus Richárd Békéscsabán

Világbajnoki bronzérmének megszerzéséről és a vb tapasztalatairól mesélt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert szakiskolájában tanulóknak Bohus Richárd úszó.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub válogatott versenyzője, Bohus Richárd a nyári, budapesti vizes világbajnokságon ért el harmadik helyezést a 4×100-as férfi gyorsváltóval, erről mesélt a középiskolásoknak. Az eseményen jelen voltak a Békéscsabai Előre Úszó Klub növendékei, és azok is, akik kíváncsiak voltak az úszó elbeszélésére.

– Habár hónapok teltek el a budapesti vizes világbajnokság óta, még mindig jó visszagondolni a nyári sikerélményre – árulta el a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője, Szarvas János.

Bohus Richárd kifejtette, csapattársaival nem voltak felkészülve arra, hogy ilyen jó eredményt érhetnek el. Úgy fogalmazott: ha nem Magyarországon lett volna a világbajnokság és nem kapnak ekkora biztatást a szurkolóktól, nem sikerült volna ilyen jól a verseny. Az úszó azt is elárulta, hogy most még pihen, hiszen az elmúlt időszak fárasztó volt számára. A következő cél az Európa-bajnokságon való részvétel, ennek érdekében márciustól újra teljes erőbedobással vág neki az edzéseknek.

 

 

Megosztás:

Címke: , ,