Új téli sátrat kap az Árpád Gyógy- és Strandfürdő

2019. február 22. 19:42 | Gabriella Medve

Megújul a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő 50 méteres medencéjének téli sátorteteje. A projekt az Előre Úszó Klub által benyújtott 17 millió forintos pályázatból valósul meg, amit a legutóbbi békéscsabai közgyűlés jóvá is hagyott.

 

 

Az Előre Úszó Klub évek óta több korcsoport számára tart edzéseket az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben. Lázár Olga, a klub szakmai vezetője szerint fontos, hogy a téli időszakban is megfelelő körülményeket biztosítsanak a sportolóknak és a vendégeknek.

– Az Előre Úszó Klub eredményessége alapján jogosult pályázatot beadni a Magyar Úszó Szövetség  felé infrastrukturális fejlesztésre. Mi ezeket a pályázatokat minden évben az önkormányzat tulajdonában lévő létesítmények felújítására fordítottunk eddig  –  tette hozzá Lázár Olga.

 

 

– Nyáron ez egy nyitott kellemes napozófelületet biztosító és a versenysport számára is megfelelő uszoda. Télen sátorral fedjük be a medencét, így biztosítva a megfelelő sportolási lehetőséget. A sátor anyagán már egyre több szakadás és folt található. A  több mint 11 éves tartószerkezet is elavult, így időszerűvé vált a csere – tudtuk meg a fürdő vezetőjétől, Zsadon Endrétől.

A projekt kivitelezésére pályázatot írnak ki. A 17 milliós támogatásnak köszönhetően előreláthatóan már őszre elkészülhet az új téli sátortető.

 

További programok »

FEL