Megérkezett az új sátor az Árpád fürdőbe

2020. június 16. 10:01 | behir

A beruházással több évre lesz biztosított a téli időszakban is a fedett uszoda.

Ahogy azt korábban megírtuk, megújul a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő 50 méteres versenymedencéjének téli sátorteteje. A projekt az Előre Úszó Klub által benyújtott pályázatból valósul meg, amit a békéscsabai közgyűlés is jóváhagyott.

A sátor már igencsak viseltes volt, biztonságosan újra felállítani már aligha lehetett volna. Az új sátorrendszer június 15-én érkezett meg a csabai fürdőbe, amely az őszi szezontól áll szolgálatba. A sátrat Zsadon Endre, az Árpád fürdő vezetője és Szarvas János, a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője fogadta, illetve vette át. A klub közleményében azt írja: örökmükre szolgál, hogy a húsz millió forint értékű beruházással segítséget tud nyújtani az Árpád fürdőnek és rajta keresztül Békéscsaba városának, hiszen a következő években a megyeszékhely vízi sportolói és lakossága számára a téli időszakban is  biztosított a fedett uszoda.

A sátor beszerzési forrását Békéscsabai Előre Úszó Klub közbenjárásával (a Magyar Úszó Szövetség támogatásával) az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja. 

További programok »

FEL