Világ Gyalogló Hó(nap) Mezőmegyeren

2020. október 26. 06:22 | Papp Ádám Sándor

Kondoros, Szarvas Körösladány és Tarhos után Mezőmegyeren a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa.

A szervezők az esemény kapcsán felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelő intézkedések betartása mellet lesz a séta, amely miatt a maszk használata kötelező, a 1.5 m- es távolságtartás, illetve a kézfertőtlenítés.
 
Az esemény leírásából kiderül, hogy Mezőmegyer aktívan vett részt az utóbbi pár évben a Világ Gyalogló napokon, a Téli Tájsétákon, Európai Sporthéten, Idősek Olimpiáján is. Mint írják: a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát és kellemes hangulatban tekintsék meg az emberek a saját élőhelyüket. A cél, hogy a sétán résztvevők létszámát és a távot össze szorozva hány kilométerrel járulnak hozzá a föld körbe sétáláshoz, mind megyei szinten és országos szinten Európához viszonyítva.
 
A két kilométeres séta október 31-én 10 órától kezdődik a mezőmegyeri Arany János Művelődési Házból indulva. Bővebb információért kattintson ide
 
 
Az esemény háttértörténete

A TAFISA magyarországi tagjaként a Magyar Szabadidősport Szövetség 1998. októberétől koordinálja a „Világ Gyalogló Napi” országos rendezvényt. A lebonyolításában a helyi tagszervezetek vannak segítségükre.

A program minden évben kiemelkedő sikert hozott, az átlagos összlétszám több, mint tízezer. A résztvevők közül az első három helyezettet díjazzák, külön értékelik az iskolás korúakat és a nyugdíjasokat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség „World Walking Day” rendezvény felhívásának közzétételében szövetségüknek a KLIKK és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége nyújt segítséget.

A gyaloglás nagy előnye, hogy nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető, ezért mindent el kell követni, hogy a Világ Gyalogló Nap népszerűsége és ismertsége tovább növekedjen, minél több ember életének válhasson meghatározó részévé a gyaloglás révén a mindennapi testmozgás.

2020-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdeti a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) hazai eseménysorozatát, amely az elnevezésétől eltérően egész októberben lesz, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon.

További programok »

FEL