Világ Gyalogló Hó(nap) Mezőmegyeren

2020. október 26. 06:22 | Papp Ádám Sándor

Kondoros, Szarvas Körösladány és Tarhos után Mezőmegyeren a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa.

A szervezők az esemény kapcsán felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelő intézkedések betartása mellet lesz a séta, amely miatt a maszk használata kötelező, a 1.5 m- es távolságtartás, illetve a kézfertőtlenítés.
 
Az esemény leírásából kiderül, hogy Mezőmegyer aktívan vett részt az utóbbi pár évben a Világ Gyalogló napokon, a Téli Tájsétákon, Európai Sporthéten, Idősek Olimpiáján is. Mint írják: a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát és kellemes hangulatban tekintsék meg az emberek a saját élőhelyüket. A cél, hogy a sétán résztvevők létszámát és a távot össze szorozva hány kilométerrel járulnak hozzá a föld körbe sétáláshoz, mind megyei szinten és országos szinten Európához viszonyítva.
 
A két kilométeres séta október 31-én 10 órától kezdődik a mezőmegyeri Arany János Művelődési Házból indulva. Bővebb információért kattintson ide
 
 
Az esemény háttértörténete

A TAFISA magyarországi tagjaként a Magyar Szabadidősport Szövetség 1998. októberétől koordinálja a „Világ Gyalogló Napi” országos rendezvényt. A lebonyolításában a helyi tagszervezetek vannak segítségükre.

A program minden évben kiemelkedő sikert hozott, az átlagos összlétszám több, mint tízezer. A résztvevők közül az első három helyezettet díjazzák, külön értékelik az iskolás korúakat és a nyugdíjasokat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség „World Walking Day” rendezvény felhívásának közzétételében szövetségüknek a KLIKK és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége nyújt segítséget.

A gyaloglás nagy előnye, hogy nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető, ezért mindent el kell követni, hogy a Világ Gyalogló Nap népszerűsége és ismertsége tovább növekedjen, minél több ember életének válhasson meghatározó részévé a gyaloglás révén a mindennapi testmozgás.

2020-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdeti a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) hazai eseménysorozatát, amely az elnevezésétől eltérően egész októberben lesz, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon.

Itthon

Továbbra is kiemelten fontos az immunerősítés!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a légúti fertőzések tipikus időszaka. Ilyenkor különösen fontos a vitaminok pótlása, hiszen kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a természetes D-vitamin termelésünk is hiányos – mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője a hirado.hu-nak. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a maszkhasználat és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.
18:16
FEL