Gálamérkőzéssel avatták fel az új öltözőt Mezőmegyeren

2020. augusztus 22. 18:41 | Papp Ádám Sándor

Gálamérkőzéssel egybekötött öltözőavató eseményt szervezett a Mezőmegyer Sportjáért Egyesület, szombaton délután. A klub a Magyar Labdarúgó Szövetség, illetve a békéscsabai önkormányzat segítségével 33 millió forintból épített a meglévő épületéhez egy korszerű, 21. századi öltözőrészt.

A megye III. osztályú Mezőmegyer II. – Körösladány II. mérkőzést követően a Mezőmegyer Öregfiúk gárdája fogadta a Ferencváros Öregfiúk együttesét, amely találkozó igazságos, gólokban gazdag 4-4-es döntetlennel ért véget. A gálamérkőzést követően hivatalosan is átadták a sportegyesület új fejlesztését.

Hanó Miklós alpolgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a körzet folyamatosan fejlődött. Mint mondta: a családok szeretnek kijárni a komplexumba, ahol minden korosztály találhat magának elfoglaltságot.

– Amint bejövünk Mezőmegyerre és balra tekintünk, egy sportkomplexumot látunk. Megyei szinten alkalmas futballpályával és immár korszerű öltözővel is rendelkezik a helyi egyesület. Itt azonban még nem ér véget a sor, hiszen van egy műfüves kisméretú pálya, amely a helyi fiatalok számára is alkalmas a labdarúgásra, de mellette egy fitneszpark, csúszdák és egyéb játékok találhatóak még. Véleményem szerint szeretnek idejárni a családok, legyen szó a mindennapokról, vagy futballmérkőzésekről – emelte ki az alpolgármester.

 

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

 

Hanó Miklós hozzátette, hogy Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel azon dolgoznak, hogy a magyar kormánytól igényelt forrás révén Mezőmegyeren is felújítsák a járdákat és az utakat, a földes utakat pedig aszfalttal burkolják le. Az alpolgármester bízik abban, hogy két éven belül megtörténhet ez a feljesztés is.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az elvégzett fejlesztésből nem csupán a labdarúgók és az egyesület, hanem a közösség is profitálhat.

– A sporttelep kiváló lehetőséget biztosít a mezőmegyeri közösség számára, hogy itt kulturális, közösségi és sportesemények legyenek. Ezt ki is használják a helyiek, tehát a sport mellett a közösségépítés helyszíne is lehet ez a komplexum – emelte ki Herczeg Tamás.

 

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

 

A Mezőmegyer Sportjáért Egyesület elnöke emlékeztetett arra, hogy a sporttelep helyén több, mint 10 évvel ezelőtt csupán egy legelő volt. Frisnyicz Pál elmondta, hogy az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül a létesítmény, amely nem jöhetett volna létre a Magyar Labdarúgó Szövetség, Békéscsaba önkormányzata és a csapat szponzorainak támogatása nélkül.

– Tavaly pályáztunk az MLSZ kiírására, egészen pontosan a meglévő öltözőnk bővítésére. Egy új öltözőrészt építettünk, ahhoz egy vizesblokkot, illetve egy új szertárat és egy szerszámraktárt is létesítettünk. A mostani beruházás 33 millió forintból jött létre, a labdarúgó szövetség által kiírt TAO-pályázat, illetve Békéscsaba önkormányzat 3 millió forintos támogatása révén – emelte ki a klubvezető.

Az elnök hozzátette, hogy itt nem állt meg a fejlesztések sora, hiszen az egyesület pályázott az MLSZ-en keresztül a meglévő 52 fős mobil lelátó lefedésére, illetve napelemekre, amelyek a klub kiadásait csökkenthetik.

 

További programok »

FEL