Extrém, küzdő- és szabadidős sportok mutatkoztak be a Sporthétfőn

2019. július 16. 10:32 | Papp Ádám Sándor

Hét, Békés megyében tevékenykedő sportegyesület mutatkozott be a Sporthétfő elnevezésű nyári programsorozat ötödik állomásán. Békéscsaba főterén ezúttal a mentális, a küzdő- és extrém sportok képviselői is lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák szervezetüket a lakosságnak.

Az egyesületek bemutatói hétfőn négy órától ismét sokakat vonzottak a Szent István térre. A legtöbb kisgyermek a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa által szervezett tízpróba programot próbálta ki. Zahorán Kitti, a szervezet rendezvényszervezője elmondta: több, mint 70 sportággal, mozgásformával foglalkoznak, ezek közül évente több alkalommal tartanak ingyenes szabadidős foglalkozásokat, valamint családi sportnapokat.

A Tréning Center SE jóvoltából két pályán teniszezhettek az érdeklődők, míg a FIT SC Egyesület felfújható fallabdapályáján a Squash-t lehetett kipróbálni.

 

A fallabdázás is sok fiatal számára volt vonzó a Sporthétfőn. Fotó: Máthé Csongor

A fallabdázás is sok fiatal számára volt vonzó a Sporthétfőn. Fotó: Máthé Csongor

 

A küzdősportok szerelmesei sem maradtak bemutató nélkül, a főtérre kilátogatók a Viharsarok BUDO Sport Egyesület révén az Aikido, a Taekwondo és a Capoeira műfajaiba nyerhettek betekintést.

A Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület tagjai ugyan nem ugrottak ki a repülőből, több ezer méter magasból a Szent István térre, mégis jelen voltak a Sporthétfőn, ahol többek között az extrémsporthoz szükséges felszereléseket: a speciális ruhát és a szabadeséshez elengedhetetlen ejtőernyőt mutatták be.

 

A modern felszerelések mellett a régi, körkupolás ejtőernyőt is bemutatták a Sporthétfőn. Fotó: Máthé Csongor

A modern felszerelések mellett a régi, körkupolás ejtőernyőt is bemutatták a Sporthétfőn. Fotó: Máthé Csongor

 

A nyári programsorozat következő állomásán további öt Békés megyei egyesület mutatkozik be: a július 22-ei eseményen az atlétika, a szablyavívás, a darts és a női futball lesz a középpontban.

További programok »

FEL