Vigyázz! Kész! Sör!

2016. május 22. 18:00 | behir.hu

Június közepén 16. alkalommal rendezik meg a sörfesztivált Békéscsabán. Idén azonban a sport is nagyobb szerepet kap a rendezvényen. Hazánkban először indul el a sörfutás. A különleges megmérettetésen négy kilométer vár a versenyzőkre, eközben pedig négy doboz alkoholmentes sört kell elfogyasztani.

Ezúttal pultként funkcionált a futóakadály a Tünde utcai atlétikapályán. A sörfutás rögtönzött tesztfutamán az ötletgazdához, Vozár Attilához és Barnához, a női kézilabdacsapat kabalafigurájához a Trefort Szakiskola 11. osztályos diákjai csatlakoztak. A fiatalok a júniusi bulifutáshoz hasonlóan egy doboz alkoholmentes sör elfogyasztása után vágtak neki a távnak, hiszen a verseny egyik legfontosabb célja, hogy összekösse a sportot és a szórakozást. A sörfutás ötlete az Egyesült Államokból indult, Vozár Attila pedig hazánkban szeretné meghonosítani ezt a programot, aki szerint a felkészülés is nagyon fontos erre a kihívásra.

- Tényleg edzeni kell valamilyen szempontból, de nem a távról van itt szó. Inkább azon van a hangsúly, hogy úgy kell elfogyasztani gyorsan a sört, hogy a szénsav úgy jöjjön ki a gyomorból, hogy ne legyen semmi probléma. Szerintem edzeni is kell rá, mindenki tudja teljesíteni ezt a távot, mert  kiváló hangulatban, jó időben lesz ez a futás – fogalmazott Vozár Attila ötletgazda.

Az idei rendezvényen nagyobb szerepet kap a sport, így a sör és a csülök is jobban fogyhat majd a fesztiválon.

- Négy napon keresztül lesz strandröplabda, strandtenisz, strandfoci, tehát folyamatosan mozgatjuk a látogatókat és várunk is mindenkit a legkisebbektől a legnagyobbakig, kipróbálhatják ezeket a pályákat. Mellette úgy gondolom, hogy ez a városban is egy komoly látványosság lesz, hogy négy kilo métert futnak azok a bátrak, akik bevállalják ezt – emelte ki Bora Imre főszervező.

A különleges megmérettetést június 17-én rendezik majd, a nevezéseket 13-ig várják a szervezők. A női és férfi kategória győztesei nemcsak érmekkel gazdagodnak, hiszen értékes sörutalványokért is megy majd a verseny.
 

FEL