2021-ben is elmarad a Kézműves Sörfesztivál Gyulán

2021. május 5. 07:03 | Hidvégi Dávid

A gyulai Kézműves Sörfesztivál szervezői nem gondolták volna, hogy szinte napra pontosan egy évvel később is arról kell tájékoztatást adniuk, miszerint elmarad a rendezvény. A koronavírus-járvány és a hozzákapcsolódó védelmi intézkedések miatt kiszámíthatatlan mi lesz a következő hónapokban, ezért nem kockáztatják meg az esemény megszervezését, hiszen nincs biztosíték arra, hogy megtarthatják.

Mint arról múlt évben beszámoltunk, a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében tavaly a kormány augusztus 15-ig megtiltotta az 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvények megrendezését. 2020-ban a Kézműves Sörfesztivált június 11-e és 13-a között rendezték volna meg, azonban az intézkedés miatt elmaradt az eseményt.

November óta van ismét érvényben van a zenés és táncos rendezvények tilalma Magyaroszágon, szintén a koronavírus-járvány miatt. Az egybefonódó második és harmadik hullám után, az utóbbi hetekben kezdődtek meg az első enyhítések, azonban a fesztiválok és koncertek helyzete bizonytalan, hiszen a kormány ezekről még nem tett bejelentést. A gyulai Kézműves Sörfesztivál szervezői a közösségi felületükün azt írták a keddi bejegyzésükben, hogy május elejéig tudtak várni az esetleges bejelentésre, így a döntésüket a jelenlegi információik birtokában hozták meg.

–  A járvány miatt még mindig lehetetlen megmondani, hogy mit, hogyan szabályoznak akár pár nap vagy több hét múlva. Ez fokozottan igaz a tömegrendezvények, fesztiválok látogatási feltételeire. Tekintettel arra, hogy az idei esztendőben június 10-12-e között terveztük a Kézműves Sörfesztivált, hosszas egyeztetés után azt a nehéz döntést hoztuk, hogy a Kézműves Sörfesztivál elmarad – fogalmaztak a szervezők.

A szervezők bíznak abban, hogy a 2022-ben már megrendezhetik a 2018-ban életre hívott fesztivált Gyulán. Szintén kedden írt arról az Origo, hogy az információik szerint augusztus közepéig biztosan szükség van a védettségi igazolványra, ha valaki koncertre vagy fesztiválra szeretne menni. Ugyanakkor erről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem áll még rendelkezésre. Újabb bejelentésekre a csütörtöki kormányinfón lehet számítani. A jelenlegi kérdés az, hogy milyen enyhítések lesznek azután, hogy hazánkban elérjük az 5 millió beoltottat?

Forrás: Kézműves Sörfesztivál

További programok »

Gyula

FEL