Vígjátékkal indul a Városházi Esték idei programsorozata

2021. június 23. 15:40 | Vári Bianka

A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai régóta készülnek a rendezvényre: teljesen új nézőtérrel és változatos előadásokkal várják a látogatókat.

Szorgosan dolgoznak a teátrum munkatársai, hogy minden készen álljon a Városházi Esték június 24-ei indulására. Vacsi Dávid, a színház műszaki vezetője elmondta, hogy a programra egy teljesen új nézőteret gyártottak, amely megfelel a kor műszaki és biztonságtechnikai előírásainak; kényelmes üléseket, fapadozatot és vasszerkezetet kapott.

– A műszaki előkészület már múlt hét péntek óta tart. A díszítő kollégáim a hétvégén felépítették a nézőteret és a színpadot. Utána jött a hang-fénytár, és beszerelték a lámpákat. A nézőtér 500 férőhelyes, illetve hozzátartozik még elől egy 100 férőhelyes VIP rész – tudtuk meg Vacsi Dávidtól.

A színház munkatársai nagyon várták már, hogy újra a városháza díszudvarán játszhassanak. Elsőként a Maga lesz a férjem című darabot viszik színpadra. Szabó Károlyné művészeti főtitkár elmondta: a programot műfaji sokszínűség jellemzi, így többek között vígjáték, musical és rock ballada is látható lesz.

– Egyetlen előadásnak van esőnapja, a Lili bárónőnek, mert ezt az előadást nem tudjuk bevinni zárt helyre, a többinél van esőhelyszín: a Csabagyöngyében illetve a Jókai színházban tudjuk megtartani az előadásokat, ha esik – tudtuk meg Szabó Károlynétól. 

A programsorozat egy musical előadással búcsúzik majd a közönségtől, július 10-én.

További programok »

FEL