Verhetetlen csapat

2017. január 30. 15:39 | behir.hu

Az Alföld Vívó Akadémia női párbajtőr csapata ebben az összeállításban két éve veretlen. Utoljára újonc korukban kaptak ki a lányok, akkor ezüstérmesek lettek a bajnokságban. Azóta megnyerték a serdülő és a kadet bajnokságot, a pozsonyi nemzetközi kadet csapatversenyt, valamint az idei Kadet Országos Bajnokságon sem találtak legyőzőre.

Korábban még az egyéni versenyen kellett helytállni lányoknak, s ott sem vallottak szégyent. Hárman is bejutottak a nyolcas döntőbe, Kazár Dóra is közel állt ehhez, de ismét klubtárs búcsúztatta, Dékány Kinga 15-14-re nyert ellene. Petri Renáta magabiztos vívással jutott idáig, és végre Csiaki Dorottya is tudása legjavát adva vívott, többször is kiélezett harcban kerekedett felül, így döntőt vívhatott. Dékány Kinga nem bírt a tatabányai Gnámmal, hatodik lett. Petri a tatai Büki, Csiaki a Flesses Kolczonay legyőzésével került be a négy közé. Dorka szoros asszóban kikapott az MTK üdvöskéjétől, Muharitól, Renátát viszont Gnám sem tudta megállítani (15-11), így Muhari-Petri döntő jöhetett. Nem volt sokáig izgalmas a finálé, a csabai lány rossz taktikát választott, nem sikerültek a támadásai, ellenfele a hibáit kihasználva megnyerte a bajnokságot. Petri ezüstérme, Csiaki bronza és Dékény hatodik helye is kiváló eredmény.

Az újabb csodának a fiúk egyéni versenyén lehettünk tanúi. Keszthelyi Zsombor teljesítményére nehéz szavakat találni. Kezdődött azzal, hogy veretlenül végzett csoportjában, majd akciódús, okos vívással sorban győzte le ellenfeleit, köztük a ranglistavezető honvédos Hosszút (15-12), és bejutott a legjobb nyolc közé. A BVSC vívója, Bálind legyőzésével pedig már a dobogón érezhette magát. A veresegyháziak válogatottságért küzdő fiatalja, Szakmáry nagy küzdelemben ugyan legyőzte Zsombort, de bronzérme, és különösen a mutatott vívása megérdemli a csodálatos jelzőt.
A lány csapat remek egyéni helyezéseiknek köszönhetően csak a nyolcas táblán kapcsolódtak a küzdelmekbe, mindjárt egy régi ellenféllel, a diósgyőri gárdával. Lányaink fokozatosan növelték előnyüket, és 45-36-ra győztek. A tavalyi döntőbeli ellenfél, a BVSC következett, a koreográfia hasonló volt az előbbihez, fokozatosan nőtt az előny, 45-32 lett a végeredmény. A döntőben a Fless kellemetlen stílusú vívói következtek. Szoros, izgalmas csata alakult ki, de végig Az AVA együttesénél volt az előny. A fővárosiak jól hajráztak, így az utolsó párban egyenlő állásnál álltak fel a vívók. Petri Renátáé volt ez a szerep, ő ismét kiválóan oldotta meg feladatát, hamar előnyre tett szert, és magabiztos győzelmet aratva (45-37) fogadhatta társai boldog ölelését. Mindig nehezebb megvédeni, mint megszerezni egy címet, a Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta alkotta csapatnak sikerült ez a bravúr.

A fiúk nagyon fiatal csapattal vágtak neki a küzdelmeknek. Az MTK II. csapatával kezdtek, és szoros csatában 45-42-re győztek. A Honvéd már nehezebb diónak bizonyult, de sikerült nagy csatára késztetni őket, tisztes vereség lett a vége (37-45). Az „alsóházban” a Fless következett. Itt sem a csabai fiúk voltak az esélyesek, de fegyelmezett, taktikus vívással megszerezték a győzelmet. Az ötödik helyért az MTK „nagy csapata” volt az ellenfél. Keszthelyiék nem hagyták elhúzni esélyesebb ellenfelüket, így az utolsó asszóban csak két találat volt a hátrány. A fiúknál Zsombor feladata a mérkőzés befejezése, és ő ismét csodát tett, gyors, szemet gyönyörködtető akciókkal hamar átvette a vezetést, a végén pedig egy együttes találattal megszerezte a győzelmet (45-44). A Keszthelyi Zsombor, Saeed Abu Jubere Arkan, Szabó Bence, Varga Henrik alkotta, nagyon fiatal csapat ötödik helye nagyon kellemes meglepetés.

Eredmények:
Kadet női párbajtőr egyéni (76 vívó):
2. Petri Renáta
3. Csiaki Dorottya
6. Dékány Kinga
15. Kazár Dóra
Kadet férfi párbajtőr egyéni (108 vívó):
3. Keszthelyi Zsombor
24. Szabó Bence
41. Saeed Abu Jubere Arkan
74. Varga Henrik
Kadet női párbajtőr csapat (12 csapat):
1.    AVA (Csaiki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta)
Kadet férfi párbajtőr csapat (22 csapat):
5. AVA (Keszthelyi Zsombor, Saeed Abu Jubere Arkan, Szabó Bence, Varga Henrik)

 

FEL