Vereséggel mutatkozott be Schindler Szabolcs, míg volt csapata nyert

2020. szeptember 14. 11:33 | Hidvégi Dávid

Talán jobb lett volna, ha marad? Tehetnénk fel a kérdést a múlt héten Békéscsabáról a Vasashoz igazoló vezetőedző kapcsán, de egy mérkőzésből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

A labdarúgó másodosztály 8. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Nyíregyháza együttesét, amellyel továbbra is veretlen, valamint fellépett a tabella harmadik fokára az eddig megszerzett 16 pontjával. Az ideglenesen Brlázs Gábor és Pásztor József által irányított együttes mindössze egy pontra van az első helyezett Debrecentől, míg a második Gyirmót ugyanannyi pontot szerzett, mint a viharsarki riválisa. Ezt a csapatot hagyta itt Schindler Szabolcs és vállalta el a gyengén kezdő Vasas vezetőedzői pozícióját.

 

Három nap alatt nem lehet jelentős változásokat eszközölni

 

Schindler Szabolcs szerdán vette át a Vasas irányítását, gyakorlatilag a vasárnapi mérkőzésig három napja volt valamilyen szinten a saját képére formálnia csapatot. Ez egyáltalán nem egyszerű feladat, sőt, szinte lehetetlen. A 8. fordulóban a Vasas a Siófok otthonába látogatott. A találkozó előtt az angyalföldiek a 11., míg a Balaton partiak a 13. helyen álltak az NB II-ben. A szakvezető vasárnap este tévés mérkőzésen debütált a Vasas kispadján – a korábbi csapata, a Békéscsaba mindig jól szerepelt M4 Sportos meccsen – de már a 2. percben dobhatta a taktikai elképzelését, hiszen a Vasas gólt kapott egy szögletet követően, Izing Martin fejese után. A 16. percben egy újabb rögzített helyzet nehezítette meg a budapestiek dolgát, miután Gaál Bálint értékesített egy szabadrúgást.

– A második félidőben próbáltunk változtatni, de a legnagyobb probléma az volt, hogy két elkerülhető gólt kaptunk. Ez sok mindent felborított és az biztos, hogy az első félidőben nagyon gyengén játszottunk. Kevés volt a párharc. Az NB II-ben teljesen más futballt kell játszani, sokkal többet kell beletenni a játékosoknak, ez nagyon kevés volt ma – nyilatkozta a vezetőedző az M4 Sport riporterének.

 

Schindler Szabolcs nehéz helyzetbe került

 

A Vasasnak 2-0-s hátrányból kellett volna felállnia, de még csak szépítenie sem sikerült. Schindler Szabolcsnak nagyon nehéz dolga lesz ebből a csapatból egy ütőképes, valóban feljutásért küzdő gárdát összekovácsolnia. A Vasas hiába igazolt több korábbi NB I-es játékost és rendelkezik a legértékesebb kerettel az NB II-ben, egyelőre nem funkcionálnak egy csapatként. Szerdán megint meccs van, a piros-kékek a Szolnokot fogadják, majd vasárnap a Sényővel játszanak a MOL Magyar Kupában.

 

 

A vezetőedző kockáztatott azzal, hogy elment a Vasashoz azok után, hogy a Békéscsabával kiválóan kezdett, azonban egy meccsből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, így még sikeresnek is bizonyulhat ez a váltás. A tréner érzelmileg kötődik a klubhoz, hiszen itt kezdett el futballozni legendás edzők kezei alatt, ezért szeretne nagyot alkotni. Kell néhány meccs ahhoz, hogy lássuk hová tart a Vasas, azonban lehet hamarosan el kell engedniük a feljutás gondolatát és télen belevágni egy újrakezdésbe, kivéve, ha megtáltosodnak. Nem lennénk a Vasas vezetésének helyében, hiszen Schindler Szabolcs sem volt olcsó az angyalföldieknek. Ha ezekkel a játékosokkal nem megy, akkor nem biztos, hogy az aktuálisan irányító edzővel, hanem magával a kerettel van baj, amin télen mindenképpen változtatni kell. Az nem mutatna jól, ha két edzőt is elfogyasztanának egy fél bajnokság alatt. Schindler Szabolcs bátran nyúl a fiatalokhoz, lehet a Fáy utcában is lesz majd a megoldás, de akkor megint elmegy egy szezon a feljutásra, aminek a szurkolók nagyon nem örülnének.

A Vasas egy nagy múltú klub, hatszoros bajnok, négyszeres Magyar Kupa és hatszoros Közép-európai Kupa győztes, olyan legendás játékosok szerepeltek itt, mint Várady Béla, Illovszky Rudolf, Farkas János, Mészöly Kálmán és még sorohatnánk… Már csak ezért is az első osztályban lenne a helye, ezért azonban idén nagyon meg kell majd küzdeni!

 

További programok »

FEL