Vendéglátásból betörés

2018. szeptember 24. 17:05 | behir

Betörtek egy házaspár házába Bucsán. A férfi és a nő Kenderesen voltak vendégségben ismerőseiknél. Amíg a vacsora készült, a házigazda egy másik vendéggel elment a házukba és több mint százezer forintot loptak el tőlük.

Pénzt és vízforralót loptak egy házból 2018. szeptember 22-éről 23-ára virradó éjjel Bucsán. A házban lakó férfi és nő Kenderesen voltak vendégségben ismerőseiknél. A házigazda kisbuszával hajnalban vitte haza őket, akkor látták, hogy amíg nem voltak otthon, meglopták őket. A Bucsán éjszaka szolgálatot teljesítő rendőrök órákkal korábban ellenőrizték a kisbuszt és annak vezetőjét, illetve a vele utazó nőt. Akkor, amikor az igazoltatás történt, a meglopott házaspár még Kenderesen volt. A házigazda és a nő pedig egy időre, amíg a vacsora készült, elmentek. Azt mondták a többieknek, hogy sürgősen Szolnokra kell menniük a nő egyik rokonáért. De nem Szolnokra, hanem Bucsára mentek és betörtek a házaspárhoz. A férfi korábban már kért kölcsön tőlük, látta, honnan veszik elő a pénzüket. Egy új vízforralót és több mint százezer forintot loptak el a házból, amit elosztottak.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a kenderesi nő és férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A pénz nagy részét és a vízforralót a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.

 

Forrás: police.hu

FEL