Városi fakataszter készül

2022. augusztus 11. 15:44 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Békés Megyei Önkormányzat megbízásából elindult a városi fák kataszterezése.

A kataszterezés során a mérnökök felmérik az adott fa egészségi állapotát, méreteit, azok további kezelésének a lehetőségeit, illetve minden felmért fát egyedi azonosítóval látnak el.

A kataszterezés 2022. augusztus 8-28-ig tart, főként Békéscsaba belvárosát érinti. Ezen túl az önkormányzat által kijelölt területeken történik felmérés, amelynek eredményeként a felmért területeken egy digitálisan is elérhető fakataszter fog a város rendelkezésére állni. Ebből leszűrhető lesz az adott fa fajtája, annak különböző mérőszámai, egészségi állapota, illetve a kezelésének további lehetőségei.

A felmérés alatt az önkormányzat a lakosság megértését és szíves türelmét kéri.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL