Idén is lesznek szemléletformáló és zöld programok a Körösök Völgye Natúrparkban

2024. január 11. 14:43 | Fajó Attila

Összeállt a Körösök Völgye Natúrpark 2024-re tervezett programjainak listája. A várható eseményekről Pócsi Gabriella munkaszervezet-vezető és Gyebnár Emőke program-koordinátor adott tájékoztatást.

A tavalyi színes porgramok mellett nem elhanyagolható az a tény, hogy a környezettudatosságra nevelő zöld programok közel 1200 óvodás- és iskoláskorú gyermeket vonzottak a Körösök Völgye Natúrparkba – hangzott el a csütörtöki tájékoztatón. Legnépszerűbbnek a különféle környezetvédelmi napok köré épített kreatív foglalkozások, a Ligeti majális családi programjai és a tematikus nyári táborok bizonyultak. 

Gyebnár Emőke program-koordinátor elmondta, hogy a 2023-ban jelenlegi és korábbi pedagógusokból, illetve önkénetesekből alakult Tudásfa Animátor Csoport nagy segítség volt a különböző foglalkozások lebonyolítása során. Hozzátette: a szemléletformáló programokat idén is folytatják a natúrparkban.

Pócsi Gabriella munkaszervezet-vezető úgy fogalmazott, hogy az elmúlt év gazdsági hatásai ugyan negatívan befolyásolták a Ligeti vásár és Ökobörze hagyományos rendezvényének termelői csapatát, de a lendületük nem tört meg, idén már újra elérhető a Körös Kosár bevásárló közössége, amely segítségével beszerezhetőek a helyi termelők kézműves remekei. Hozzátette: a kialakult csapat örömmel várja az újabb termelők becsatlakozását.

2024-ben nagy várakozással látnak neki – az Agrárminisztérium országos kezdeményezésének részeként – a helyi, tájegységi identitás megőrzését támogató segédanyag összeállításának, amely az iskolai törzsanyag kiegészítésére szolgál.  

További programok »

FEL