Múltidéző Majális a Széchenyi ligetben

2023. május 1. 13:32 | Papp Ádám Sándor

Vattacukor, virsli, ügyességi játékok és számos egyéb program várja az érdeklődőket a békéscsabai Széchenyi ligetben hétfőn. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület által életre hívott rendezvény célja a hagyományos majális hangulatának felidézése.

A ligeti majálist az "Európa futás" indította, melynek apropója az volt, hogy Magyarország idén ünnepli az Európai Unióhoz való csatlakozásának 19. évfordulóját. A 120 nevező 5, 10 és 19 kilométeres távon adhatta le jelentkezését a megmérettetésre, melynek központjában a közösségi élmény állt.

– Ötödik éve híjtuk életre az Európa futást, így mondhatjuk hagyománya van a programnak Békéscsabán. Futni jó dolog és szeretnénk lehetőséget adni az amatőr futóknak, hogy kellemes környezetben fussák le az általuk választott távot – fogalmazott Tóth László futónagykövet.

A majális 10 órától vette kezdetét a Széchenyi ligetben, amelyre nagy érdeklődés mutatkozott. Nagy sor állt az ugrálóvár, a vattacukros bódé előtt, de sokan voltak kíváncsiak Hevesi Imi bácsi zenés gyermekműsorára is.

– Minden évben eljövünk a ligetbe a majálisra, jók a programok. A gyerekek és mi is jól érezzük magunkat. Nógrád megyéből származom és nagyon szerettem majálisra járni, jó emlékeim vannak gyermekkoromból – mondta a behir.hu kérdésére Varga Márió.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője arról beszélt, hogy a fiatalok számára zenés műsorokkal, valamint a hagyományos és klasszikus majálishoz kapcsolódó játékokkal készültek. A felnőttek számára a régi majális hangulatát szerették volna visszahozni, ezért retro ebéddel idézik fel a múltat.

– Az elsődleges szempont az volt, hogy a csabaiak számára egy vidám hangulatú majálist rendezzünk az idei évben is. Természetesen a családok voltak a fő célközösség, hiszen minden programunk, amit az egyesületünknél csinálunk, azt a családok és gyermekek számára szervezzük – emelte ki Pócsi Gabriella.

A rendezvény szervezője hozzátette, hogy újdonságokkal is készültek, ugyanis délután a gyermekek számára meghirdetik a palacsintaevő versenyt, míg a felnőttek chilievő versenyen próbálhatják ki magukat.

Galéria

További programok »

FEL