Teltházas volt a ligeti majális a Körösök Völgye Látogatóközpontban – galériával

2024. május 1. 15:26 | Kovács Andrea

A Ligeti majális szervezői idén is színes programokkal készültek a kikapcsolódni vágyóknak, Békéscsabán. Az érdeklődők vásári forgataggal, játékos programokkal, valamint színpadi bemutatókkal találkozhattak a Körösök Völgye Látogatóközpontban és környékén.

A Ligeti majálisnak már komoly hagyománya van Békéscsabán, a szervezők több mint tíz éve kínálnak tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket elsősorban a kisgyermekes családoknak, de a felnőttek is találnak olyan programelemeket, amelyekkel el tudják tölteni az egész napot.  

 – Nagyon sok visszajelzésben azt hallottuk, hogy egy olyan értékalapú programot teremtünk, amely nemcsak arról szól, hogy nézelődni és sétálgtani lehet, hanem a szülők a gyerekekkel együtt egy tartalmas napot tölthetnek el. Ezek a programok játékos formában készségfejlesztőek is a gyermekek számára, a családoknak pedig közös együttlétet, élményt adnak - fogalmazott Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője.

 

A szervezők több mozgásos és játékos programot kínáltak a majálison. A tűzoltóknál a rekeszmászást lehetett kipróbálni volt KRESZ-park, a kisebbeknek pedig ugrálóvár, de kézműves foglalkozások és sok finomság is várta a gyerekeket. A Békési Kajak-Kenu Club például olimpiai hétpróbára várt a a családokat.

– Elméleti, gyakorlati és ügyességi feladatokkal vártuk a bátor jelentkezőket a háromfős családi programra, ahol anyuka, apuka és a gyermek kipróbálhatta magát csapatban és egyénileg is. Sok olyan különböző képességet és készséget tesztelő feladatot kellett teljesíteni, amelyen keresztül megmutathatták a családok, hogy milyen ügyesek és értékes jutalmakat kaphattak – mondta el a programot szervező Moldován-Garas Helga, az egyesület edzője. 

A kilátogatókat egész nap zenés előadások, táncos bemutatók szórakoztatták és a közkedvelt ligeti vásár sem hiányozhatott a majálisról.

Galéria

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL