Választások 2018: Aláírásgyűjtés a város számos pontján

2018. február 21. 18:21 | Szendi Rita

Hétfőn kapták meg a jelöltek és jelölő szervezetek az ajánlóíveket a választási irodáktól. Azoknak, akik az áprilisi országgyűlési választásokon akarnak indulni ötszáz érvényes támogató aláírást kell gyűjteniük. Békéscsabán volt olyan jelölt, akinek ez már az első napon sikerült.

A Fidesz jelöltjei keddre már mind a 106 körzetben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat. A kormánypárt békéscsabai jelöltje már hétfőn összegyűjtötte a minimális ötszáz ajánlást. Az aláírók közül sokan személyesen ismerik a Fidesz jelöltjét.

– Azért jöttem el, mert egy jó embernek tartom, akire rá lehet bízni Békéscsaba képviseletét a parlamentben – mondta el az egyik aláíró, Barna Mihály.

Az országgyűlési képviselőjelölt elmondta: több olyan fontos ügyet is lát, amelyben – megválasztása esetén – előrelépést érhetne el.

– Van néhány olyan jogszabály, amit ismerve úgy gondolom, hogy az oktatásban, a szociális ágazatban, a közigazgatásban, a regionális politikát illetően néhány jogszabállyal kapcsolatban érdemes lesz majd változtatásokat kezdeményezni – fejtette ki Herczeg Tamás.

A pártok és képviselőik a város számos pontján, többek között a piacnál is gyűjtötték az aláírásokat. A Demokratikus Koalíció jelöltje a vidék fejlesztésére helyezné a hangsúlyt.

– A jelmondatom, ami a legpontosabban kifejezi a mondanivalómat az az, hogy minden ember otthonra leljen a saját szülőföldjén. Azt szeretném, hogy a vidék is megkapná azt a megbecsülést, azt a lehetőséget, amit az ország közepe vagy nyugati része, itt ezen a vidéken is – fogalmazott Nagy-Huszein Tibor.

A Momentum jelöltje is személyesen megjelent az aláírásgyűjtésen.

– Az elvándorlás az a probléma, ami leginkább Békés megyét sújtja. Ennek kiváltó okai között szerepel például az, hogy az infrastruktúránk elég hiányos, illetve az, hogy hiányzik a minőségi oktatás a megyéből, mindenképpen ezeken a területeken szeretnénk javítani – fogalmazott Almási István.

Az országgyűlési képviselőjelölteknek március 5-ig kell összegyűjteniük az 500 aláírást.

 

További programok »

FEL