Vágtak, gyúrtak, ragasztottak – sziveszteri játszóház a Napsugár bábszínházban

2018. december 30. 18:39 | Kovács Andrea

Békéscsaba kulturális intézményei idén új kezdeményezésként vállalták, hogy a karácsony és szilveszter közötti napokat is megtöltik valamilyen családi rendezvénnyel. A Napsugár Bábszínház szombaton kézműves játszóházat szervezett, amelyre csaknem hatvanan jöttek el. A program sikere még a szervezőket is meglepte.

 

 

A Napsugár bábszínház által megálmodott programon azt is szem előtt tartották a szervezők, hogy ne csak egyforma darabok készüljenek, hanem egyedi alkotások szülessenek. Olló, ragasztó, dekoranyag és némi kreativitás, és már kész is volt az újévi malacfigura.

A gyerekek többféle lehetőség közül választhattak. A bábkészítés mellett színezhettek, sőt, a bátrabbak kekszet is gyúrhattak maguknak. Minden újévi malackának egyedi orra készült, azokról nem volt sablon, ettől lett igazi szerencsehozó figura – mondta Savolt-Klemm Szilvia bábkészítő.

 

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

Ezekkel a készségfejlesztő programokkal a bábszínház célja, hogy a gyerekek megismerjék a különféle anyagokat, majd megfelelően bánjanak azokkal. Ahogy az igazgató vallja, ennek hiánya okozza, hogy sokan nem tudnak például becsavarni egy villanykörtét. Lenkefi Zoltán hozzátette: fontos, hogy minél többen tudják, hogy miként kell egy anyaghoz nyúlni, az milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hogyan kell egy ollót kézbe venni vagy akár egy ragasztópisztolyt használni. Ezt a tudást aztán felhasználhatják a mindennapi életben is – fogalmazott a bábszínház igazgatója.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a tervek szerint jövőre is készül majd hasonló programokkal a gyermekeknek és a szüleiknek egyaránt.

 

További programok »

FEL