Vádemelés egy gyulai késelés miatt

2017. július 6. 19:04 | Papp Ádám Sándor

A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az 44 éves büntetlen előéletű vésztői férfival szemben, aki 2017. januárjában megkéselte volt élettársát.

A sértett és a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően két és fél évig élettársi kapcsolatban éltek, az élettársi kapcsolatuk 2016. év decemberében szűnt meg. A vádlott ezt a helyzetet nehezen fogadta el, többször kereste a sértettet; az egyik, 2017. január eleji találkozásuk során a vádlott a békülés érdekében meg is ütötte volt élettársát.

A vádlott 2017. évi január hó 20-án kora reggel hívatlanul megjelent a sértett lakóhelyén, egy gyulai tanyán, és a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül bement a lakóház kisszobájába, ahol a sértett lázasan feküdt. A vádlott leült a sértett ágyára, majd egy órán keresztül próbálta rávenni arra, hogy béküljön ki vele, azonban erre a nő nem volt hajlandó. A sértett közben kiment a fürdőszobába, amikor onnan visszatért és le akart ülni az ágyra, a vádlott a nadrágzsebéből kivett és kinyitott kb. 10 cm pengehosszúságú rugós bicskával egy alkalommal hátba szúrta. A szúrást követően a sértett szembefordult a vádlottal, aki a kezében lévő bicskával további két alkalommal mellkas tájékon megszúrta. A sértett összegörnyedt, a vádlott pedig leült az ágyra, elszívott egy cigarettát, majd távozott a tanyáról. A sértett a szomszédos tanyából értesítette a mentőket és a rendőrséget. A vádlottat a 44-es főúton fogták el. A sértett a késelés következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja, eszköze, helye alkalmas volt arra, hogy életveszélyes sérüléseket okozzon.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

FEL