Vádat emelnek a saját lányát savval leöntő férfival szemben

2020. június 15. 09:36 | behir

Aljas célból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség azzal a 64 éves, zaklatás miatt már büntetett előéletű orosházi férfi ellen, aki 2019. április 21-én savas oldattal öntötte le a lányát.

A férfi rövid élettársi kapcsolatából született az elkövetéskor 19 éves lánya, és bár a vádlott nem élt együtt gyermekével és annak anyjával, rendszeresen tartotta a kapcsolatot a sértettel. Kettejük viszonya tavaly romlott meg, mivel a férfinak – pszichiátriai betegsége az volt a tévképzete, hogy a fiatal nő párkapcsolat létesítésével erkölcstelen életmódot folytat – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Az idős férfi 2019. április 21-én téveszméjétől vezérelve határozta el, hogy az autóbusszal 16 óra körül Orosházára érkező lányát megvárja és leönti savval azért, hogy megakadályozza a jövőbeni párkapcsolatait. A férfi korábban egy fürdőben dolgozott, ahonnan többek között hidrogén-kloridot tartalmazó, erősen savas kémhatású vizes savoldatot szerzett meg. Ezt egy félliteres műanyag palackba töltötte, majd azzal az autóbusz-állomásra ment. Amikor a lányával, megkérdezte tőle, hogy miért utazott gádorosi lakhelyéről Orosházára. A fiatal nő közölte, azért, hogy a barátjával találkozzon, erre a férfi a savas oldatot azzal az aljas céllal, hogy a nő arcát eltorzítsa, az arcára és mellkasára öntötte. A nő egy közeli büfében levette a savval szennyezett ruháját, testrészeit pedig lemosta, de így is 8 napon túl gyógyuló súlyos, mart sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő, beszámítási képességében súlyos fokban korlátozott férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét és azt, hogy pszichés gondozásnak, kezelésnek vesse alá magát. Az eljárás az Orosházi Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

FEL