Utolsó állomásán járt a Kedvenc menü program

2019. április 10. 07:27 | Gyemendi Réka

Utolsó állomásához érkezett a Kedvenc menü program. Ezúttal a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulójának köszönhetően gyümölcslevest, milánói makarónit és ivólevet fogyaszthattak a békéscsabai általános iskolások.

A nyolcadikos osztályos Bálint József reggel az egyik konyhára is elmehetett, ahol a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója mutatta be az ételek elkészülésének folyamatát. Később már maga tálalhatta az ételt a diáktársainak az ebédszünetben.

 

Kép: Kugyelka Attila

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója kiemelte: a 2018-ban indult program célja az volt, hogy, a gyerekek javaslatot tehessenek arra, mit szeretnének enni ebédre. Hozzátette: a Kedvenc menü az összes békéscsabai általános iskolába ellátogatott.

– Jó számok jöttek össze, ha szabad így fogalmazni. Rengeteg, közel 2500 javaslat érkezett a program során. Voltak top ételek, amelyekkel nem lehet versenyezni, például paradicsomleves, bolognaival vagy gyümölcsleves. Úgy gondolom, hogy nagyon sok tapasztalatot szereztünk és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a gyerekektől – fogalmazott Bíró Csaba.

A Kedvenc menü programsorozat ugyan az általános iskolákban véget ért, de a tervek szerint átalakított formában a középiskolákban és a kollégiumokban is folytatódik majd.

További programok »

Itthon

Flashmob a biztonságos közlekedésért

A Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium diákjai kedden flashmobbal, vagyis villámeseménnyel hívták fel az Irányi utca autósainak figyelmét. A kezdeményezés hátterében az állt, hogy a gimnázium előtt nincs kijelölt gyalogos-átkelőhely.
10:01
FEL