Útfejlesztés Békéscsabán – zajlik a munka

2021. szeptember 7. 14:17 | behir

A békéscsabai útfejlesztési programban folytatódnak az útépítési és útfelújítási kivitelezési munkálatok.

A Kormány által a Modern Városok Programban megvalósuló békéscsabai útfejlesztési célok előkészítése és megvalósítása érdekében biztosított támogatási összeget belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére, valamint az elavult aszfaltburkolatú utcákban a burkolat felújítására, cseréjére fordítja az önkormányzat. A munkálatok a műszaki ütemtervnek megfelelően kezdődnek meg és folytatódnak tovább.

Az útépítési munkák I. ütemében 46 helyszínen, szilárd burkolattal nem rendelkező utcában épül új út. A kivitelező a munkaterületeket 2021. június 2-án átvette, 17 utca esetében július 12-vel megkapta a munkakezdési engedélyt: Barackos köz, Móra Ferenc utca, Béri Balogh Ádám utca, Répa köz, Cseresznye köz, Jácint sor, Paprika köz, Kadarka köz, Fészek utca, Kiszely András utca, Körgát utca, Pulszky utca, Vasvári Pál utca, Károlyi Mihály utca, Vihar utca, Mikes utca, Fürj utca.

Jelenleg az alábbi utcákban zajlanak az útépítéssel kapcsolatos munkák:

-    Károlyi Mihály utcában, Vasvári Pál utcában, Kadarka közben, Cseresznye közben, Móra Ferenc utcában és a Répa közben folytatódtak az útépítési (útalap kiékelés, valamint aszfalt kötő- és kopó réteg terítés) munkák. A Károlyi Mihály utcában, Kadarka és Cseresznye közben már az aszfalt kötő réteg is elkészült;

-    Barackos köz: a csapadékvíz rekonstrukciós munkák folyamatban vannak, ezt követően indul meg itt az útépítés;

-    Béri Balogh Ádám utca: 2021. augusztus 2-án indultak el az útépítési munkák, jelenleg kb az utca ¾-ed részén elkészült az útalap, tervezettem szeptember első felében készül el a végleges útburkolat;

-    Paprika köz és Jácint sor: 2021. augusztus 9-én indultak el a kivitelezési munkák, a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának befejezését követően, a tervek szerint szeptemberben fejeződnek be a burkolatépítési munkálatok. A Paprika közben jelenleg már az aszfalt kötő réteg terítése zajlik.

Augusztus végén a Pulszky utcában, szeptember közepén a Körgát utcában, a Vihar utcában, a Mikes utcában és a Fürj utcában, október közepétől a Fészek utcában, Németh Lajos utcába, valamint az Orgona utcában és a Csendes utcában kezdődnek az építési munkák.

A műszaki ütemezés alapján az I. ütembe tartozó utcák közel fele fog megépülni, a többi utca esetében a végső befejezési határidő: 2022. vége.

Az útépítési munkák II. ütemében további 38 utcában történik meg az útépítés. A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás megkezdődött, a nyertes vállalkozó részére a munkaterület még ebben az évben átadásra kerül.

Az útfelújítási munkák során 63 utcában/útszakaszon kerül lecserélésre az elavult aszfaltburkolat. A kivitelezési munkálatok 2021. augusztus 23-án megkezdődtek A munkakezdési engedélyek kiadását követően az útfelújítási munkálatok az alábbi tizenhárom helyszínen kezdődnek meg: Bethlen utca, Wesselényi utca, Damjanich utca, Tessedik utca, Katona utca, Klapka utca, Dózsa Görgy utca, Révai utca, Szilágyi Dezső utca, Degré utca, Degré forduló, Kanális utca, Árpád sor. Az útfelújítási feladatokat legkésőbb 2022. október közepéig kell befejezni.

Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy mind az útépítéssel, mind az útfelújítással érintett utcákban a kivitelező szórólapon keresztül, a munkálatok megkezdését megelőző 14 nappal tájékoztatja Önöket az érintett szakaszra tervezett korlátozásokról (forgalomkorlátozás, parkolási korlátozások, behajtási korlátozások).

Az építéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait. Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További programok »

Önkormányzati hírek

Közgyűlés: újabb bölcsődefejlesztés valósulhat meg Békéscsabán

Soron kívüli ülést tartott csütörtökön a békéscsabai közgyűlés. A képviselő-testület többek között arról döntött, hogy a város pályázatot nyújt be a Szigligeti utcai bölcsőde felújítására, amely összesen mintegy 43 millió forintból valósulhat meg.
2022. január 27. 15:55
FEL