Utcafórumot tartott Békés megyében Vona Gábor

2018. március 14. 17:07 | Horváth Szabolcs

Lesz-e bérunió? Van-e terv a devizahitelesek megmentésére? Kivel akar szövetségre lépni a Jobbik? A választók nagy többsége ezeket a kérdéseket tette fel Vona Gábornak, aki a „Magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel” névre hallgató programját mutatta be. A Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök jelöltje utcafórumokat tartott Békés megyében.

A utca fórum első megyei állomása Békés városa volt, ahol a lakosok arra is kíváncsiak voltak, a pártelnök miért volt ilyen pozitív aspektussal az iszlám vallással kapcsolatban? De az érdeklődők arra is kíváncsiak voltak, milyen lépéseket tenne a Jobbik a bérunió – az egységes európai bérek- eléréséhez.

– Nem tudjuk egyik napról a másikra elérni azt, hogy a fizetések megnőjenek, de mindenképpen azt szeretnénk, hogy minél több magyar maradjon itthon, ám ez évek munkája. Nem tudom megígérni, hogy 28 év problémáit, hibáit egy nap alatt megoldjuk – fogalmazott a helyiek kérdéseire a miniszterelnök jelölt.

Többen kérdezték azt is, hogy szövetkezne-e Gyurcsány Ferenccel a Jobbik, ám a válasz nem volt. Vona Gábor kiemelte: ha kormányt alakíthatnak, megvalósítanák a differenciált nyugdíjemeléseket, megszüntetnék a mentelmi jogot, Magyarország nem lesz se be-, se kivándorló ország és rendbe hoznák az "összeomlóban lévő egészségügyi rendszert".

Samu Tamás Gergő, a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje szerint Békés megyét cserben hagyták az elmúlt években. A politikus erről már Mezőberényben, az utcafórum második állomásán beszélt, ahol higgadt hangvételű kérdezz-feleleket hallhattak az érdeklődők, például a devizahitelesek ügyében. Vona Gábor azt ígérte, változtatnak a kialakult helyzeten, de ahogy mondta, a tönkrement életeken már nem tudnak segíteni.

Orosháza főtéren a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje, Dr. Szabó Ervin fogadta a megjelenteket és mutatta be a párt miniszterelnök jelöltjét. Itt a tiltakozók burkában öltözve, transzparensekkel várták Vonát.

Az utcafórum zárórendezvénye a megyeszékhelyen volt. Békéscsabán Kocziha Tünde, a párt országgyűlési képviselőjelöltjének beszédével kezdődött a programismertető. A fórum végén Vona Gábor a látogatók feltett kérdéseire is válaszolt.

 

 

További programok »

FEL