Úszás: Tizennégy klub versengett a Viharsarok Kupán

 

A 42. Viharsarok Kupán négy külföldi,két román és két bosnyák klub, valamint tíz hazai csapat képviseltette magát. A fiatalok közül sokan szintet úsztak a nyári korosztályos bajnokságra, megdöntve eddigi legjobb eredményeiket.

 

A Békéscsabai Előre Úszó Klub nagy hagyományokkal rendelkező versenye, a Viharsarok Kupa története során sok mindent megélt: rendezték a hőskorban „barna termálvizű” medencében, télen sátor alatt, nyáron, tavasszal szabad ég alatt. Az utóbbiak esetében nem egyszer előfordult, hogy az időjárás nem volt kegyes az úszókhoz, jött a hideg, az eső… Miként most sem igazán tavaszias körülmények fogadták a 14 klubot képviselő mintegy két és félszáz úszót.

– A versenyen ráindítással rajtoltak a fiatalok, így pörgettük fel. Tervezett idő előtt be is fejeztük az eseményt. Tartottunk attól, hogy a vihar miatt kényszerszünetet kell tartani, de szerencsére ez elmaradt – foglalta össze a nap eseményeit a klub honlapján Lázár Olga edző, egyben a versenybíróság elnöke.

A fiatalok közül sokan szintet úsztak a nyári korosztályos bajnokságra, megdöntve az eddigi legjobb eredményeiket. A verseny végén minden korosztály legeredményesebb versenyzője különdíjban részesült.

 

Vándorkupa-gyűjtés

 

A kezdetektől fogva a Viharsarok Kupa egyben a klubok közötti pontverseny is, vagyis a legtöbb pontot gyűjtő egyesület őrizheti egy évig a vándorkupát. Az idei eseményen a csabai klub volt a legeredményesebb a 604 pontjával, megelőzve a bosnyák PK Sport Sarajevo (308) és a Gyulai Várfürdő csapatait (214). A további sorrend: 4. CSM Arad (román) 175, 5. Crisul Oradea (román) 170, 6. Mohácsi Torna Egylet 123, 7. Tótkomlósi ÚE 117, 8. Triton Sport Egyesület, Gyula 111, 9. Orosháza ÚE 35, 10. Invictus ÚVSC, Szolnok 30, 11. Delfin Temesvár (román) 18, 12. Herpály SE, Berettyóújfalú 14, 13. Gyomaendrődi Delfin 11, 14. Dunaharaszti MTK 9.

Készült egy egyéni rangsor is, amelyet a fiúknál Arányi Norbert nyert meg (654 pont), a bosnyák Feda Omerbegovic (466) és a tritonos Nagy Roland (547) előtt. A lányoknál a dobogós sorrend: első a bosnyák Nejra Bujak (599), őt követi két csabai, Szabó Orsolya (623) és Provosinszki Noémi (520).

A verseny végeztével családi napot tartott a csabai klub az uszoda mögötti részen.

 

Az érmet szerzett békéscsabai versenyzők névsora: Ancsin Zsófia, Andrej Bálint, Arányi Norbert, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Balog Lora, Czégény Roland, Csanádi Virág, Csendes Eszter, Dér Máté, Forgó Luca, Gulyás Fanni, Horváth Balázs, Horváth Szabolcs, Károlyi Zsófia, Kovács Balázs, Kovács Martin Mór, Matejdesz Máté, Nagy-Benedek Olivér, Nagy Dominik Donát, Ombodi Nándor, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Provosinszki Noémi, Reisz Dániel, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szabó János, Szabó Orsolya, Szabó Simon, Szász Anna, Szász Máté, Szűts Bojána, Tóth Péter, Zsilinszki Orsolya.

Megosztás:

Címke: , , ,