Úszás: Csabai ötödik hely az évzárón

2017. december 18. 15:09 | behir

Nagyon itt van az év vége, de az úszók még nem ünnepelnek. Legfeljebb sikereket, érmeket, rekordokat. Így volt ez a vasárnap zárult rövidpályás Európa-bajnoksággal, ahol a profik villogtak, de így volt ez a hétvégi, Hódmezővásárhelyen megrendezett nemzetközi úszóversennyel is, amelyen csabai klub fiataljai is részt vettek – írja beszámolójában az egyesület hivatalos oldala.

A Hód Kupáért zajló eseményen nem mellesleg 35 egyesület, köztük a hazaiakon kívül román, szerb, szlovák és lengyel klubok képviseltették magukat. A még mindig kitartó nagy versenyzési kedvet támasztja alá, hogy összesen 573 versenyző részvételével bonyolították le a ciklus- és évzáró viadalt. A két nap alatt 2615 rajtot teljesítettek az úszók.

- Jól szervezett, pörgős verseny volt, látszik, hogy ebben az uszodában nagyon sok versenyt rendeznek. Minden versenyszámot lebonyolítottak, hogy az év utolsó megmérettetésén mindenki tudjon választani. Fontos is volt, mivel a ranglistán előre lépni, illetve jelvényes szintet teljesíteni, már csak itt volt lehetőség. Sok sportoló lépett előre a jelvényes szinteken, illetve sok másodperccel javított az eddigi legjobbján — foglalta össze a két napot Lázár Olga edző.

A 35 klub közül a csapatversenyt az ötödik helyen zárta a Békéscsabai Előre Úszó Klub 409 ponttal. A Békés megyeiek közül a gyulai Triton SE (246) a 8., a Gyulai Várfürdő (193) a 13., a Tótkomlósi ÚE (115) a 18., az Orosházi ÚE (103) a 19. helyen végzett. A LEN táblázat alapján is 5. lett a Békéscsabai Előre ÚK (50088), 9. lett a Gyulai Várfürdő (29465), 10. pozícióban zárt a Triton SE (29213), 19. lett a Tótkomlósi ÚE (12490), az Orosházi ÚE (11409) pedig a 20. helyet szerezte meg.

- A csapatversenyek során elért helyezést különösen jó eredménynek tartom, ugyanis egyesületünk két versenyen képviseltette magát ezen a hét végén, így megosztott csapattal utaztunk Hódmezővásárhelyre, miközben egy másik csoportunk Győrben igyekezett helyt állni — fűzte hozzá Lázár Olga.

Végül a csabai sportolók összességében 10 arany-, 13 ezüst- és 14 bronzéremmel tértek haza. Továbbá szereztek 11 negyedik, 9 ötödik és 10 hatodik helyezést is, ami a pontversenyben is nagyot nyomott a latba. Ráadásul a versenyzők a szombaton és vasárnap született eredményekkel az egyesületi csúcslistát is több helyen átírták.

 

Úszás

A Békéscsabai Előre Úszóklub már nagyon várja, hogy megnyisson a fürdő

Két hónapja bezárt a békéscsabai Árpád fürdő, és leálltak az úszóedzések a koronavírus-járvány miatt. A Békéscsabai Előre Úszóklub Klub apraja és nagyja – az iskolai távoktatáshoz hasonlóan – az interneten keresztül kapott feladatokat trénerektől, igaz, ezek csupán a szárazföldi edzésekhez voltak elegendők.
2020. május 17. 08:25
FEL