Úszás: Csabai éremeső a Várfürdő Kupáról

Hatodik alkalommal szólította rajtkőre az utánpótlás korúakat a Várfürdő Kupa úszóverseny, amely mint a korábbi években is mindig, Széchy Tamás emlékére zajlott a gyulai Várfürdő sátortetővel ellátott 50 méteres medencéjében – számolt be a klub hivatalos oldalán.

Igen hosszúra sikeredett az idei viadal, amelyen 16 egyesület, 328 versenyzője, 1226 rajtot teljesített egy nap alatt. Az eseményt nemzetközi rangara emelte három romániai egyesület, a Marosvásárhely, az Arad és a Nagyvárad klubjainak részvétele. A legnépesebb küldöttséggel a házigazda Gyulai Várfürdő, a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Szegedi Úszó Egylet képviseltette megát. Nem véletlen, hogy a pontversenyben is ez a három egylet végzett az élen. A viadalon a békéscsabai csapat lett az első (551 pont), megelőzve a Várfürdő gárdáját (533), és a szegedi küldöttséget (518). A további Békés megyeiek közül a Triton SE Gyula az ötödik (226), a Tótkomlósi ÚE a nyolcadik (139), az Orosházi ÚE a kilencedik (115), a Gyomaendrődi Delfin a tizenötödik (23) lett.

– Tizenkilenc arany-, 34 ezüst-, és 26 bronzéremmel tértünk haza. Népes, 63 versenyzőből álló csapattal vettünk részt a versenyen, amelyen klubunkból minden korosztály képviseltette magát. A versenyen kisebb technikai hibák adódtak, de szerencsére megoldódtak, így is késő délután, 17 órakor végeztünk. Összességében jó eredmények születtek, nem véletlen, hogy a verseny végével a gyerekek meghívást kaptak az Aquapalotába, így a napot egyórás csúszdázással, játékkal zártuk. Eredményes, élménydús szombati nap volt — foglalta össze a nap eseményeit Lázár Olga, a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője.

Folytatás a hétvégén, Aradon, ahol egy meghívásos nemzetközi úszóversenyen vesznek részt a csabai fiatalok.

A csabai egyesület érmes versenyzői: Ancsin Zsófia, Andrej Bálint, Arányi Norbert, Asztalos Alexandra, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Balog Lora, Bohus János, Csanádi Virág, Csendes Eszter, Dér Máté, Farkas Martin, Forgó Luca, Gyebnár Attila, Horváth Balázs, Hrabovszki Lara, Károlyi Zsófia, Kovács Balázs, Mézes Virág, Nagy-Benedek Izabell, Nagy-Benedek Olivér, Nagy Dominik Donát, Ombodi Nándor, Perza Berta, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Reisz Dániel, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szász Anna, Szász Máté, Szűts Bojána.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,