Úszás: A Jövő bajnokai sikeres évkezdete az Aranyhomok Kupán

Az elmúlt hét végén rendezték meg Kecskeméten az Aranyhomok Kupa úszóviadalt, amelyen a Békéscsabai Előre Úszó Klubot a Jövő Bajnokai programban is szereplő Horváth Balázs és Sipaki Csenge képviselte – írja az egyesület hivatalos oldala.

Rendhagyó verseny volt abból a szempontból, hogy az előbb említett programban szereplő gyerekeknek a verseny előtt külön tartottak egy előadást a versenyteljesítményről és a motivációról. Ezt követően megmutathatták a medencében is, hogy mennyire tudták „hasznosítani” a hallottakat.

– Remek szintfelmérő lehetőség volt ez a verseny arra, hogy pontosabb képet kapjunk a gyerekek állapotáról az alapozó munka első részének lezártával. Az ifjoncok igazán kitettek magukért, hiszen egy igencsak erős és népes mezőnyben sikerült dobogós illetve értékes pontszerző helyeket elcsípniük. Egyébként nem kevesebb, mint 2040 nevezés futott be a kecskeméti viadalra. Azon felül, hogy a gyerekek nevével a jegyzőkönyv elejében találkozhatunk, külön kiemelendő, hogy már most bő három hét munka után megdöntötték, vagy ostromolták egyéni legjobbjaikat, amiket tavaly év végén értek el kikönnyítve, kissé formába hozva. Külön dicséret illeti a gyerekeket azért, mert a korai kelés és a nyolcórai érkezés ellenére, késő délután is bíztató eredményeket úsztak – fogalmazott Valach Dávid edző, aki elkísérte a két fiatalt az eseményre.

A két versenyző eredményei:
Horváth Balázs (2003-ban született): 200 m vegyes úszás: 2:20,27 perc (4. hely). 100 m mellúszás: 1:13,69 (3. hely). 100 m hátúszás: 1:08,62 (4. hely).
Sipaki Csenge (2006): 200 m vegyes úszás: 2:40,83 (3. hely). 100 m mellúszás: 1:25,46 (2. hely). 100 m hátúszás: 1:18,05 (6. hely).

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,