Ünnepi közgyűlés a Megyenaphoz kapcsolódóan – Fotógalériával

2021. szeptember 2. 19:06 | Papp Ádám Sándor

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi megyegyűlést tartott Orosházán, az evangélikus templomban. A rendezvény díszvendége Lázár Zsolt, a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese volt.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díjat is az ünnepség részeként adták át. Elismerést vett át a Békéscsabai Jókai Színház kollektívája, dr. Kovács Irén, az orosházi kórház nyugalmazott főorvosa, Ladnyik Anita, a Békéscsabai Mentőállomás irányítócsoport vezetője, Szántó Flóra, a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnázium tanára, Vinczéné Varga Ágnes tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálat-vezetője és dr. Kis Péter rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése „Békés megyéért” kitüntetést adományozott prof. dr. Kaáli Nagy Gézának, a Kaáli Intézet ügyvezető igazgatójának, Kása István Zoltánnak, a Marzek Kner Packaging Kft. és a Marzek FlexiLog Kft. ügyvezető igazgatójának, valamint dr. Mohamed Abdulrahman Abdulrabnak, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának csecsemő- és gyermekgyógyászának.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015-ben alapította a Polgárokért díjat, amelyet minden évben egy olyan polgármester kaphat, aki legalább egy cikluson keresztül töltötte be tisztét, és aki Békés megye történelmi hagyományaira építő kiemelkedő közéleti tevékenységet végez vagy végzett. Ebben az évben Örménykút község polgármestere, Szakács Jánosné érdemelte ki ezt a címet.

 

Galéria

További programok »

FEL