Ünnepi gálával köszöntik a legjobbakat

Békéscsaba városvezetése 2017 legsikeresebb békéscsabai sportolóit a Csabagyöngye Kulturális Központban fogadja.

Rendhagyó ünnepséget tartanak hétfőn délután a Csabagyöngye koncerttermében, ahol többek között a világversenyeken remeklő atléták, úszók, vívók, kick-boxosok, valamint a három trófeát begyűjtő csabai röplabdások lesznek a főszerepben. A gálán adják át az év legjobbjainak járó díjakat és a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket, de köszöntik a város korábbi olimpiai bajnokait is, Ónodi Henriettát, Palotai Károlyt és Gedó Györgyöt. A programot beharangozó sajtótájékoztatón Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke hangsúlyozta, fontos teret adni azoknak a szurkolóknak, a fiataloknak, akik egész évben szorítanak legjobbjainknak. Hozzátette, az a cél, hogy a sportkedvelő közönség közelebb kerüljön a kedvencekhez, a példaképekhez.

– A gála megszervezésének apropóját alapvetően két dolog adta. Ónodi Henrietta 25 éve szerezte meg olimpiai aranyérmét Barcelonában és ezt mindenképp szerettük volna méltóképpen megünnepelni. A másik apropót az egész éves békéscsabai sportteljesítmény adta, hiszen elkényeztettek minket sportolóink, hiszen számos nemzetközi sikert arattak egyéni sportolóink és csapataink – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

A rendezvényen az Egyesült Államokból hazatérő Ónodi Henriettát a városvezetés mellett Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is köszönti.

A műsor házigazdája a Békés megyéből elszármazott sportriporter, Szujó Zoltán lesz, Hevesi Tamás pedig egy rövid koncerttel teszi színesebbé az alkalmat.

A rendezvény ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit a Csabagyöngye hivatalos honlapján, valamint a legnépszerűbb közösségi oldalon lehet megtenni. A gála december 11-én 15 órakor kezdődik a kulturális központban.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , ,