Újra munkában a karácsonyi angyalok!

2016. december 5. 15:32 | behir.hu

A békéscsabai Bonnyai Sándor már tavaly is elindította cipődobozos akcióját. Ezúttal is az a célja, hogy szebbé varázsolja a kárpátaljai gyermekek ünnepét.

Három lelkes fiatal érkezik dobozzal a kezében a békéscsabai Vár-Játékba. Murzsicz Benjámin és társai már korábban is csatlakoztak a segítő akciókhoz és ez most sincs másképp.  Mint mondják, ahol tudnak segítenek, és szeretet csomagokkal állnak egy-egy jó ügy mellé.

Egy évvel ezelőtt több mint 315 szeretetcsomag gyűlt össze a háború sújtotta Ukrajnában élő kárpátaljai fiataloknak. A békéscsabai Bonnyai Sándor, aki szociális munkásként dolgozik, személyesen vitte el az ajándékokat és ez az élmény sarkallta arra, hogy újra gyűjtést szervezzen.

- Csodálatos volt látni mennyi ember összefogott, hogy minél szebb karácsonyuk legyen a gyerekeknek - emlékezett vissza a szervező.

Ugyanakkor idén is arra kéri az adományozókat, írják rá a dobozra, hány éves és milyen nemű gyermeknek ajánlják fel az ajándékot.

- Nagyon fontos, hogy a játékok, plüssmacik és csokoládék mellé higiéniai eszköz, fogkefe, fogkrém, szappan is kerüljön. Ezekre mindig nagy szükség van ott, ahová a dobozok kerülnek – tette hozzá Bonnyai Sándor.

Az akcióban ezúttal is több óvoda és iskola segít. A kezdeményezéshez az előző évhez hasonlóan idén is csatlakozott a békéscsabai evangélikus egyház, a jaminai gyűjtőponton is sorakoznak már a cipős dobozok.

- Rengetegen vannak, akik szükséget szenvednek és a legkisebb segítség is sokat jelent nekik. Mi pedig lehetőséget teremtünk arra, hogy ezeket a felajánlásokat eljutatjuk azoknak, akik erre leginkább rászorulnak – fogalmazott Nagy Zoltán, a Békéscsaba-Erzsébethelyi Evangélikus Egyházközség evangélikus lelkésze.

Jaminában keddtől péntekig reggel 8 és déli 12 között várják azokat, akik ajándékokat készítenek. A gyűjtés december 10-e, szombatig tart.

További programok »

FEL