Újra kinyit a csabai DigiKomp: nyitási akciók is várják a látogatókat

2021. június 10. 08:39 | Vincze Attila

Újra kinyit a Békés Megyei Könyvtár mozgókönyvtári egysége, a DigiKomp. Az intézmény munkatársai a fényes, tükröződő felülettel bevont, egyedi építésű utánfutót még tavaly nyáron helyezték ki Békéscsabán az Andrássy útra, azonban a pandémia miatt több hónapig zárva tartott. Június 11-én, pénteken nyitási akciók is várják majd a látogatókat.

Egyelőre még nagy munka folyt szerdán a békéscsabai Andrássy úton felállított króm színű utánfutó körül. A Békés Megyei Könyvtár munkatársai a DigiKomp nyitására készülődnek. A bibliotéka mozgókönyvtári egysége tavaly október óta zárva tart, azonban a járványhelyzet javulásával és a jó idő beköszöntével újra megnyitja kapuit. A jármű szolgáltatásait egy alapos takarítás és karbantartás után a látogatók újra igénybe vehetik, ezen felül a könyvtár többféle nyitási akcióval is kedveskedik majd.

- A mozgókönyvtár legfőbb szolgáltatása idén is a könyvcserélési lehetőség, de többféle nyitási akciónk is lesz. Könyvajándékkal kedveskedünk azoknak, akik eljönnek hozzánk pénteken, illetve ingyenes beiratkozási lehetőséget is kínálunk ezen a napon - mondta Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

A tavalyi évhez hasonlóan a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett az érdeklődők új, a modern kornak megfelelő foglalkozásokat is elérhetnek az intézmény kihelyezett pontjánál, így például a 3D nyomtatással és robotikával is megismerkedhetnek.

- Van egy Digilabor nevű helyiségünk, amelyben különböző elektronikai kütyük, robotok, illetve mindenféle apróság van, és ezek egy része olyan, amit ki lehet hozni szabadtérre. Amikor pedig áram is van a DigiKomp-ban, akkor az eszközöket helyben is lehet használni, hiszen a működésükhöz wifit tudunk biztosítani - fogalmazott Kertész Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár Olvasószolgálat és információszolgáltatás osztály vezetője.

A DigiKomp június 11-től egész nyáron, kora estig várja újra a látogatókat.

További programok »

Kultúra

Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legismertebb dalai csendültek fel

A Városházi Esték programsorozat legutóbbi állomása a szerda esti "Az Egy darabot a szívemből" című koncert-előadás volt. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legszebb dalai hangoztak el, népszerű előadók tolmácsolásában. A fúvós szekcióval kiegészített WestEnd Színház Zenekarát Ruff Tamás vezényelte.
14:00
FEL