Újra FitKid Dance versenynek adott otthont Békéscsaba – galériával

2023. október 7. 19:09 | Hidvégi Dávid

A Magyar FitKid Szövetség idén is megrendezte a FitKid Országos Dance Show Bajnokságát Békéscsabán, az Evangélikus Sportcsarnokban. A versenyen a gyermekek a talajtorna, az aerobik és a tánc elemeit mutatták be.

A FitKid Dance Show Bajnokság egy olyan esemény, ahol a mozgásra ösztönzött gyermekek tehetségüket és kitartásukat mutathatják meg. A Magyarországon 1997 óta létező sport ötvözi a talajtorna (akrobatikus és lazasági elemek), az aerobik (ugrások és erőelemek), és a tánc elemeit. A FitKid versenyek lényege, hogy a sportoló bemutat egy korosztályának és kategóriájának megfelelő hosszúságú, zenére készült koreográfiát, amely bizonyos kötelezően választható elemeket tartalmaz.

Az országos bajnokság békéscsabai fordulóján több, mint 350 fiatal vett részt. Mára a megnövekedett létszám miatt a sportág Fit-Dance, Fit-Dance Show, Fit-Kid B kategória és Fit-Kid A kategóriára bontható. Egy versenyszezon 3 megmérettetésből áll, melyeket összesítve mindenhol egy összetett bajnokot is hirdetnek, a szokásos, versenyenkénti eredményhirdetés mellett.

 

 

– Az edzéseken nagyon tudatosan készülünk ezekre a versenyekre, próbáljuk a gyakorlatokat minél tudatosabban és szebben végrehajtani. Mindenki az első helyet szeretné megszerezni. Mi azt szoktuk a gyermekeinknek mondani, hogy mindenki próbálja meg a lehető legjobbját nyújtani – fogalmazott Hajtman Erika, a békéscsabai Aerofit DSE edzője.

A szombati versenyen a 6 és 18 év közötti korosztály képviseltette magát. Egyes versenyeken van Senior kategória is, amelybe a 20 év feletti versenyzők nevezhetnek, felső korhatár nincs. A Magyar FitKid Szövetség megmérettetésein egyéni és csapatversenyek is vannak. Az idei FitKid Európa Kupa Spanyolországban lesz november 9 és 12-e között, ahol kizárólag A kategóriás gyakorlatokat láthat a közönség.

 

Galéria

További programok »

FEL