Bronzérmes lett a csabai Aerofit DSE csapata a spanyolországi Eb-n

2023. november 13. 12:35 | Such Tamás

A hétvégén rendezték meg a spanyolországi La Nucía városában a XIX. FIT-KID European Championshipet, ahol a békéscsabai Aerofit DSE 11 versenyzője az AcroDanceFree kategóriában 3. helyezést ért el. A lányokat Kovács Lilla és Hajtman Erika edzők kísérték el.

– Gyermekeink az utóbbi évben rengeteget fejlődtek, hiszen tavaly ugyanez az összeállítású csapat a hetedik helyezést ért el – mondja Hajtman Erika, aki bíróként is részt vehetett a XIX. FIT-KID European Championship versenyen. – Fantasztikus volt közelről látni, megélni, hogy a versenyzők mennyit fejlődtek és ahogyan az országok bíztatták egymást.

Hozzáfűzi, a Beraczka Krisztina által összeállított gyakorlatukban a Mission: Impossible című mozi egyik történetét zanzásították a három percben. A lányok egyrésze csillogó papírból készült gyémántot viselt, amit az útonállók elraboltak. A zsűri többek között az akrobata-, lazasági- és erőelemeket, illetve az ugrásokat értékelte.

 

Biró Hanna, Bódi Mira, Duray Kamilla, Égi Janka, Gajdács Léna, Gémesi Katalin, Kopcsák Lujza, Magyari Emma, Pataki Dóra, Rózsahegyi Anna, Vizsnyiczai Sztella – Forrás: Hajtman Erika

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL