Sztella, a csabai csillag

2022. augusztus 10. 08:19 | Such Tamás

Sportos családba született. Szülei, testvérei, nagybátyjai, illetve unokatestvérei mind-mind országos eredményeket értek el a kick-boxban és a judóban. Volt, hogy egy laza hétfői napon öt Vizsnyiczai szerepelt a Hírlap sportrovatában. A 11 éves fit-kidező Vizsnyiczai Sztellával beszélgettem.

Szép eredményekkel zárta az elmúlt esztendőt a békéscsabai Vizsnyiczai Sztella, az Aerofit DSE versenyzője. A II. osztály B-kategóriában (jövőre irány az I. osztály!) országos 1., 2. helyezésekkel és diákolimpiai arannyal büszkélkedhet. Mindehhez természetesen hosszú út vezetett…

 

Vizsnyiczai Sztella – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Már ovis korában Bukfenc akadémiázott, majd Kerekes Juditnál (Fit Dance Center SE) egy és Varga Adriennél (Szabad Torna SE) három évet edzett. Bő három éve pedig Hajtman Erika Aerofit-csapatát erősíti, ahol – elmondása szerint – egy csudás csapat alakult ki.

– A Fit-kid kívülről úgy tűnik, mintha tánc lenne, miközben több elem alkotja: akrobatika, aerobic, lazasági elemek, ugrások, erőelemek, ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából épül fel – mondja. – Valaki erőben, más hajlékonyságban és van olyan is, aki mindkettőben jó.

 

Vizsnyiczai Sztella – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Sztellának hetente négy edzése van, pluszban édesapjával hétvégenként erőnléti edzéseket végez. Azonfelül a Petőfi iskola rajzszakkörrébe jár, ahol mindenféle technikát kipróbálhat, illetve nemezel, varr és otthon makramézik. 

 

Galéria

 

– Az utóbbira az iskolaidőben nem sok idő jut, mert nagyon sokat kell tanulni – folytatja. Kérdésemre elmondja, a matematika az egyik kedvence, mert nagyon szereti Tünde nénit. (Érdekes, két hete a 12 éves Gulyás Réka Tímea zongorista is azt mondta, hogy imádja a matekot.) A tanulást komolyan veszi, mivel az Andrássy úti gimibe szeretne felvételizni.

– Tudom, hogy nehéz az Andrássy, de ha a nővérem is túlélte, akkor én is ki fogom bírni – fűzi hozzá.

A stella olaszul csillagot jelent.

 

Vizsnyiczai Róbert és Sztella – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL