Újra edzésbe álltak a lilák a Kórház utcában – galériával

2020. június 26. 16:31 | Hidvégi Dávid

Június 25-én, csütörtökön kezdte meg a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre csapata. Két új igazolást már bejelentettek, míg a távozók listáját leghamarabb júliusban erősítik meg, mivel mindenkinek szerződése van június végéig.

Jó hangulatban és napsütésben kezdte el az alapozást a Békéscsaba 1912 Előre a Kórház utcai stadion centerpályáján. A csapatot továbbra is Schindler Szabolcs irányítja Kincses Ádám segítségével, a szakmai stábban annyi változás történt, hogy Hanyecz János visszavonult, az új kapusedző kiléte a jövőhéten válik hivatalossá.

A klub ezúttal nem megy edzőtáborba, hanem végig otthon készül, felkészülési meccsekkel tarkítva a programot. Már nagyjából megvan a menetrend, a szakmai stáb kérése az volt, hogy minél több NB I-es együttessel játszanak a felkészülési időszakban. Néhány meccs miatt utazniuk kell majd a csabaiaknak. Jövőhét szombaton a lilák a Nagyvárad együttesét, a CA Oradeát fogadják hazai pályán, majd a DEAC-hoz látogatnak egy héttel később. A csabaiak várhatóan a Füzesgyarmattal, a Debreceni VSC-vel, a Temesvárral és a DVTK-val is játszanak, de Schindler Szabolcs szeretne minél több felkészülési mérkőzést lekötni. A meccsek nagy része nyitott kapus lesz, tehát a szurkolók és a média képviselői is kilátogathatnak majd.

 

 

A csapat vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy szükség van változásra Békéscsabán, ezért csak olyan játékosokat igazolnak, akik céltudatosak és segíteni tudják azokat a játékosokat, akik eddig is az Előrében szerepeltek. Schindler Szabolcs hozzátette: az új játékosoktól azt várja, hogy felrázzák a csapatot és új impulzust hozzanak az öltözőbe. Az új belsővédőről, Bora Györgyről azt mondta, hogy jó mentalitású játékos, aki nem szeret veszíteni, szereti a munkát, mint ahogyan az edzést is. Paudits Patrik szerinte az NB II egyik legjobb játékosa, aki nagyon gólérzékeny, korábban többi csapatához is szerette volna megszerezni.

 

 

– Én és a klub is azt támogatta, hogy ne mennyiséget, hanem minőséget igazoljunk. A már említett két játékos is ebbe a kategóriába tartozik. Bízom benne, hogy még két vagy három olyan játékos érkezhet, aki nem csak átszállójegyet vesz Békéscsabára, hanem a teljesítményével igazolja, hogy megérdemelten került a csapathoz. Optimista vagyok, bízom benne, hogy ki tudjuk hozni a játékosokból a maximumot – fogalmazott a mester. Hangsúlyozta: az elmúlt időszakba rengeteg klub került nehéz helyzetbe, így nagyon sokat számít az akadémiák jelenléte, ahonnan meríthetnek. – A békéscsabai akadémiát is kiemelném, mert rengeteg játékost nevelt ki. Lehet, hogy nem mindenki nálunk játszik, hanem már más csapatokban állják meg a helyüket NB I-ben és NB II-ben. Bízom benne, hogy minél több játékos fel tud kerülni. Idén Hodoniczki Márk kezdheti meg a munkát az első csapattal – zárta gondolatait a vezetőedző.

A csapatkapitány azt emelte ki, hogy nagyon nehéz bajnokságra készül, mert az NB II-ben kiélezett a küzdelem. Nagy Sándor szerint nüanszokon múlhat egy-egy győzelem vagy egy-egy vereség, nagy jelentősége van annak is, hogy ki szerzi meg az első gólt a mérkőzésen.

– Bizakodó vagyok a következő szezonnal kapcsolatban, mert a csapat magja megmaradt és szerintem már az előző bajnokságban sem játszottunk rossz focit, csak egyszerűen a fordulópontokból nem jól jöttünk ki. Edzőtáborba pedig akkor éri meg igazán elmenni, ha külföldön tudunk készülni jó ellenfelek ellen – mondta a védő.

 

 

Bora György nagy reményekkel érkezett Békéscsabára, akinek nagyon pozitívak az első benyomásai a csapatnál.

– Mindig is úgy tekintettem Békéscsabára, hogy itt nagyon nehéz nyerni, nem is emlékszem rá, hogy győztes csapat tagjaként hagytam-e el az itteni pályát. Ezúttal is szeretném megköszönni a vezetőségnek és a szakmai stábnak, hogy bizalmat szavaztak nekem. Ez a kaland csak pozitívan érhet véget, reményeim szerint évekkel később – mondta el a bemutatkozása alatt a védő.

Paudits Patrik reméli, hogy sok gólszerzésből veheti majd ki a részét a nagymúltú Előrében, mint ahogyan annak is örül, hogy Schindler Szabolccsal dolgozhat együtt.

– Csak pozitív dolgokat hallottam eddig róla, még olyanoktól is, akik egész évben cserék voltak. Dicsérték az edzésmunkáját és azt a mentalitását, amit képvisel. Azért jöttem Békéscsabára, mert szeretnék eredményeket elérni és azt, hogy az edzőm segítségével kihozzam magamból a maximumot. Nem csak nyolc gólos félszezonokat akarok, hanem egész évben legalább tizenöt, tizenhat gólt lőni – emelte ki a támadó.  

Az edzésről készült videós beszámolónkat a 7.TV hétfő esti híradójában láthatják, míg az elkészült interjúk hosszabb, exkluzív változatát a júliusban visszatérő Hosszabbítás című magazinműsorunkban.

 

Galéria

 

További programok »

FEL