Hetek óta először lép pályára valós eséllyel a Békéscsaba 1912 Előre

2020. november 21. 10:20 | Hidvégi Dávid

Hosszú hetek óta először léphet pályára valós győzelmi esélyekkel a Békéscsaba 1912 Előre, hiszen meggyógyultak a játékosai. A lilák a koronavírus-fertőzések után megkezdték a csoportos edzéseket és gőzerővel készülnek a Siófok elleni mérkőzésre. A vasárnap 13 órakor kezdődő NB II-es bajnoki meccset a 7.Tv és a behir.hu élőben közvetíti.

A Békéscsaba 1912 Előre a héten néhány ifjúsági labdarúgóval kiegészülve, 28 játékossal tréningezett. A csapatban a korábbi koronavírus-fertőzések miatt vannak olyan játékosok, akik két-három hetet kihagytak. A bő egyhetes válogatott szünet kimondottan jól jött a liláknak, mert így nem kellett mérkőzésre készülni és a betegek is meggyógyulhattak.

– Újra fel kellett építenünk a terhelést, mindezt a vizsgálatok után óvatosan tesszük. Nem szeretném, ha valakinél a megbetegedés miatt maradandó károsodás alakulna ki. Ezért lassan, lépésről lépésre haladunk. Azt nem mondom, hogy elérjük a száz százalékot hétvégéig, de igyekszünk olyan állapotba hozni a csapatot, hogy reális esélyünk legyen a bajnoki mérkőzésen – fogalmazott a vezetőedző, Preisinger Sándor.

 

 

Ha az Előre csapatában a sérültek is felépülnének, akkor 26 bevethető játékos – ennyivel kezdte a szezont – állna a szakmai stáb rendelkezésére.  A kényszerhelyzetben a Békéscsaba ifjúsági csapatából többen bemutatkozhattak a felnőtt együttesben, akik közül négyen egyelőre csatlakozhattak az első kerethez, ami így papíron harminc fősre bővült. Mindezt annak köszönhetik, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

– Igen, vannak fent velünk edző fiatalok, akikről a szakmai stáb úgy döntött megérdemlik azt, hogy itt legyenek. Fontos, hogy legyenek a felnőtt csapatban fiatalok, főleg helyi származásúak. Nekik, a klubnak és nekünk is jó, mert ezzel minket inspirálnak arra, hogy minél jobb legyen. A fiataloknak pedig fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsanak, hiszen csak így tudnak bent maradni a csapatban – mondta a csapatkapitány, Nagy Sándor.

Az Előre október közepén még a feljutásért volt harcban, míg most csak a tabella 10. helyét foglalja el. Az NB I-be jutáshoz az NB II második helyén kell végezni, amelytől most pontosan 10 pont a hátránya a liláknak. A viharsarkiak három bajnokin tartalékosan álltak ki, míg a Debrecen ellen már el sem utaztak egészséges játékosok hiányában. Ez a 4 vereség rontotta le az összképet, ha nincs a vírus bizonyára még mindig a legjobb ötben lenne az együttes.

 

 

A 16. helyen álló Siófok 17 pontot gyűjtött és a Csabához hasonlóan edzőváltáson esett át. Igaz a Balaton partiaknál nem a kiemelkedő szereplés okozta az edzőváltást, hanem épp ellenkezőleg. A BFC Siófok edzője az a Waltner Róbert lett, aki augusztusban a 4. fordulóban még a Kaposvár trénereként látogatott a Kórház utcába. Akkor a csapatával megtréfálta a csabaiakat, de 2-0-ás félidei eredmény után pontot mentettek a hazaiak.

– Az előző szezont Siófokon töltöttem, csupa pozitív élménnyel gazdagodtam. Volt egy nagyon erős társaságunk, ötödik helyen végeztünk a csonka bajnokságban. Azóta viszont úgy gondolom meggyengült a csapat, de a tabellán elfoglalt helyezése nem tükrözi a keret mostani erősségét – emelte ki az Előre belsővédője, Bora György.

A Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok mérkőzésen a koronavírus járvány miatt nem lehetnek nézők. A találkozót a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein, így a YouTube-on és a Facebookon követhetik majd figyelemmel vasárnap 13 órától.

További programok »

FEL