Újdonsággal várják az érdeklődőket a Futball Éjszakáján

2019. augusztus 29. 17:43 | Papp Ádám Sándor

Második alkalommal rendezik meg Magyarországon a Futball Éjszakája elnevezésű programot. A Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai partnerségével megvalósuló eseményen NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei osztályokban szereplő klubok nyitják meg kapuikat országszerte. 38 helyszínen, közel 400 programlehetőség várja majd az érdeklődőket szeptember 6-án.

Egy évvel ezelőtt is az elsők között csatlakozott az innovatív eseményhez a Békéscsaba 1912 Előre NB 2-es labdarúgó együttese. 2018. szeptember 7-én, a 4-es Honvéd utcai sporttelepen, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia központjában várták több féle programmal a labdarúgás szerelmeseit. Az előző esztendőben több mint 20 sportegyesület csatlakozott az akcióhoz, ez a szám idén majdnem megkétszereződött, hiszen 38 labdarúgó klub jelezte, hogy részt venne a programban.

– Ez egy olyan országos kezdeményezés, amelyet a Békéscsaba 1912 Előre vezetése jó ötletnek gondol. Tavaly és idén is az elsők között voltunk, akik az akció mellé álltunk. Ez egy kötetlen sportesemény, nem kell igazolt labdarúgónak lenni, ide bárki kijöhet és jól érezheti magát: szülők, gyerekek és szurkolók. Tavaly rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a látogatóktól, idén szeretnénk újdonsággal bővíteni az előző évben jól működő programokat – fogalmazott Igricz Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre klubigazgatója.

A hazai labdarúgó kultúra és egyesületek népszerűsítése a célja a Futball Éjszakája elnevezésű eseménynek – fogalmazott a Békéscsaba 1912 Előre Zrt. igazgatósági elnöke. Kozma János kiemelte: az országos kezdeményezés révén a szurkolók betekintést nyerhetnek a klubok működésébe és a kulisszák mögé.

– A tavalyi évben az utánpótlás megismerésével kezdtük. Nagyon sokan voltak, és láthatták az érdeklődők, hogyan dolgoznak a fiatalok és edzőik. Ez a programelem nagyon jól sikerült. Az idei évben biztosítjuk a szurkolóknak, hogy jobban megismerjék a felnőtt csapatot és a mindennapjaikat. Éppen ezért stadiontúrát szervezünk és megmutatjuk az érdeklődőknek az új öltözőket és a játékosok, stábtagok rendelkezésére álló kiszolgáló helységeket – hangoztatta a vezérigazgató.

Az eseményen kispályás bajnokságot szerveznek majd több pályán, lesz tizenegyes párbaj, célbarúgó bajnokság, agility teszt és dekázóverseny is. A labdarúgás mellett egy másik versenyszámban is lehetőség lesz arra, hogy összemérjék tudásukat a résztvevők, hiszen főzőverseny is lesz a helyszínen.

A programra szeptember 4. (szerda) 16:00 óráig lehet jelentkezni a Békéscsaba 1912 Előre hivatalos weboldalán.

A Futball Éjszakája szeptember 6-án (pénteken) 16:00-tól veszi kezdetét Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL