Újabb rangadón javíthat a BRSE – a MÁV Előre érkezik Csabára

2023. december 5. 18:50 | Kovács Dávid

Négy nappal az éllovas és címvédő Vasas Óbudát követően a második helyen álló MÁV Előre Foxconn érkezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba. Tóth Gábor együttese győzelem esetén újra felléphet a tabella második pozíciójába.

A találkozót eredetileg novemberben, a 4. fordulóban rendezték volna, de a két klub CEV Kupa szereplése miatt elhalasztották az összecsapást. A MÁV Előre jelenleg a csabaiakkal azonos pontszámmal, 13 egységgel áll úgy, hogy öt győzelem mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el, méghozzá hazai pályán a Vasas ellen. A hétközi találkozóra a székesfehérvári gárda is a három pont reményében érkezik. Az együttes vezetőedzője kiemelte: tudják, hogy milyen erős ellenfél vár rájuk, de kemény csatára készülnek, ahol két különböző stílus találkozik majd.

– Tudjuk, milyen erős ellenfél a BRSE. Azzal is tisztában vagyunk, mennyi trófeát nyertek az utóbbi időben. Tiszteljük őket, de mindezek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon kemény csatát fogunk velük vívni a tabella második helyéért. Két különböző stílus találkozik majd egymással: a BRSE nyers erőre építő, offenzív játéka és a mi gyors, technikás röplabdánk. Szerdán meglátjuk, melyik lesz hatékonyabb. Érdekes összecsapásra számítok, egy jó adag extra nyomással a játékosok vállán. Be akarjuk bizonyítani, hogy bárkire veszélyesek lehetünk, és a Nyíregyháza elleni győzelmünk után ez egy újabb remek alkalom erre – fogalmazott Lukasz Przybylak a mérkőzés előtt a fehérvári klub hivatalos oldalán.

A nyáron jelentősen megerősített MÁV Előre a 6. fordulóban 3:0-ra nyert a Nyíregyháza ellen, ami az ötödik sikere volt ebben az idényben, a fejlődés nemcsak a keretet alkotó nevekben, hanem a pályán is látható. A holtszezonban többek között olyan játékosok érkeztek, mint Vezsenyi Adrienn, Pallag Ágnes, Vacsi Evelin, vagy az ismét játékra jelentkező Király-Tálas Zsuzsanna, a légiósok közül pedig a Mladost Zagrebből ismerős Josipa Markovic.

– Tapasztalt játékosok alkotják a MÁV Előre csapatát és van egy konkrét elképzelés, hogy mit szeretnek játszani. Nagyon kellemetlen ellenfelek és ezt többször is bizonyították, valamint az is elhangzott már párszor, hogy ellenünk is szeretnék megmutatni, mit tudnak. Az egyéni motivációk kulcsszerepet játszhatnak majd, arról nem is beszélve, hogy Tálas Zsuzsanna és Pallag Ágnes személyében helyi születésű vagy itt remek eredményeket elérő játékosok szerepelnek náluk, akik biztosan eltökéltek lesznek, hogy jó teljesítményt nyújtsanak ellenünk, mi viszont ezt szeretnénk megakadályozni – emelte ki Tóth Gábor a brse.hu beharangozójában.

A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a mérkőzést Halász Tibor és Halász Enikő vezeti. Az összecsapást élőben közvetítjük a behir.hu Youtube-csatornáján és a hunvolley.tv-n!

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA

4. forduló:
November 3. (péntek)
Kaposvári NRC – FATUM-Nyíregyháza 3–2
Vasas Óbuda – Szent Benedek 3–0
November 4. (szombat)
UTE – DVTK Ongropack 3–0
December 6. (szerda)
18.00 Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn

A tabella állása:
1. Vasas 20 p (7 győzelem/0 vereség) 2. MÁV Előre 13 (5/1) 3. Békéscsaba 13 (4/2) 4. Kaposvár 12 (4/3) 5. Nyíregyháza 11 (3/4) 6. UTE 8 (3/4) 7. Szent Benedek 4 (1/6) 8. DVTK 0 (0/7)

 

További programok »

Sport

Indul az olimpia – Oláh Barbara képviseli a csabai színeket

Július 26-án pénteken rendezik a 33. Nyári Olimpiai Játékok hivatalos megnyitóját Párizsban, de többek között labdarúgásban, kézilabdában és rögbiben már elindultak a küzdelmek. A magyar csapatot 21 sportágban, 180 sportoló alkotja, Békéscsabát Oláh Barbara gyalogló képviseli.
18:10
FEL