Újabb nehéz mérkőzés vár a Békéscsabára – ezúttal az Érd lesz az ellenfél

2020. január 15. 06:08 | Hidvégi Dávid

A bajnokságban utolsó előtti, 13. helyen álló Békéscsabai Előre NKSE a Ferencváros elleni hazai találkozó után az Érd otthonában lép pályára. Hasonlóan az előző mérkőzéshez ez az összecsapás sem lesz könnyű a csabaiak számára, hiszen ellenfelük az élmezőny egyik kiemelkedő csapata.

Mint ahogy arról beszámoltunk, szombaton a Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros látogatott a Viharsarokba a női kézilabda NB I 12. fordulójában. A Békéscsabai Előre NKSE jól kezdte a találkozót, de a félidő végéhez közelítve a vendégek átvették az irányítást. A játék képe a szünet után sem változott, így a Fradi könnyedén elvitte Békéscsabáról a győzelemért járó két pontot. Kukely Anna, a csabaiak egyik fiatal játékosa kiemelte: a mérkőzéseken az a legfontosabb feladata, hogy segítsen tapasztaltabb társainak. A liláknál az idei szezonban több utánpótláskorú játékos is lehetőséget kapott már a felnőtt együttesben.

– Nagyon örültem, hogy a testvérem és én is pályára léphettünk a Fradi ellen. Örültem, hogy a testvérem egy góllal kivette a részét ebből a feladatból. Úgy gondolom, hogy a játékrész első felében jól tartottuk az iramot a Ferencvárossal, viszont a második félidőben már kiütközött a két csapat közötti különbség – fogalmazott az ifjúsági együttesben is játszó fiatal irányító.

A Békéscsaba a 13. fordulóban a táblázat negyedik helyén álló Érdhez utazik. Az Előre NKSE továbbra is a kiesést jelentő 13. helyet foglalja el az első osztályban, így már a pontszerzés is bravúr lenne az Érd otthonában. Az együttes egyik szélsője elmondta, hogy az előző mérkőzés második félidejében fejben elfáradtak és elkapkodták a támadásaikat. Kovács Anett hozzátette: az Érd ellen nemcsak ezeket a hibákat kell kijavítaniuk, hanem összepontosítaniuk kell az ellenfelük erősségeire. Hozzátette: ugyanakkor bizkadosára adhat okot az FTC ellen mutatott kapusteljesítmény és az első félidő elején nyújtott védekezés.

– Úgy gondolom, hogy minden egyes játékosra oda kell figyelnünk, továbbá nagyon jó kapusteljesítményt mutathatnak fel és gyors szélsőik is vannak. A támadásaiknál az átlövőikre nagyon oda kell figyelnünk és masszívabban kell védekeznünk. A támadásainknál pedig hosszan kell kézilabdáznunk egy ilyen csapat ellen – részletezte a jobbszélső.

A csabaiak teljes kerettel készülnek a következő összecsapásra, hiszen azok, akik az idei szezonban pályára léptek, mind a vezetőedző rendelkezésére állnak. Horváth Roland viszont továbbra sem számíthat Hős Kata, Giricz Laura Gerda és Szögi Tímea játékára, akik hosszabb ideje sérüléssel bajlódnak. Az Érd és a Békéscsabai Előre NKSE mérkőzése szerdán 18 órakor kezdődik az Érd Arénában.

 

További programok »

FEL