Újabb megyei projekt nyert 225 milliós EU-s vissza nem térítendő támogatást

2021. március 18. 15:46 | behir

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal sikeresen pályázott A 2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése című felhívásra – tudtuk meg az intézménytől.

Elmondták, a 2021-27 tervezési időszak projektszintű előkészítése Békés megyében című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 225 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Kormány célul tűzte ki a 2021-2027-es programozási időszakhoz kapcsolódó stratégiai és projektszintű előkészítési tevékenységek támogatását az előkészítési feladatok gyorsítása, és azok magasabb színvonalú megvalósítása érdekében.

A projekt célja: Ezen cél elérése érdekében az önkormányzat jelen projekt esetében a 3.1.1 Főtevékenység B) pontját a Projektszintű előkészítést kívánja megvalósítani.

A kiválasztási eljárás eredményének megfelelően a 3.1.1 Főtevékenység B) pontjában megjelölt releváns Projektszintű előkészítési dokumentumok elkészítésre kerülnek, majd az követően az adott települést érintő releváns dokumentum(ok) térítésmentesen, felhasználói joggal együtt átadásra kerül(nek), amennyiben azok a 2021-27-es tervezési időszak területi operatív program keretében megjelent felhívásra történő támogatási kérelem benyújtásához szükséges(ek).

Ezen elvárás az érintett települési önkormányzatokkal aláírásra kerülő együttműködési szándéknyilatkozatban is rögzítésre kerül. A projekt eredményeként hozzájárul a 2021-2027-es programozási időszak projektszintű előkészítési tevékenységeinek megvalósításához.

A projekt tervezet befejezésének időpontja: 2022. augusztus 31. További információ a www.bekesmegye.hu oldalon olvasható.

 

További programok »

FEL