Tanítási szünetekben ingyen látogathatják a csabai középiskolások a Munkácsyt

2023. október 25. 15:08 | Fajó Attila

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum és Békéscsaba frissen megválasztott diákpolgármestere egy új, a diákságnak szánt múzeum látogatási kedvezményről tájékoztatott szerdán.

A 31. Garabonciás Napokon meghirdetett programjukat, a hagyományápolást és kulturális értékek megőrzését vinné tovább Hajdú János, Békéscsaba nemrég megválasztott diákpolgármestere – mondta szerdán, a múzeumban. Stábjuk, a Hunitas a Garán azzal kapmányolt, hogy az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező, csabai középiskolába járó diákok a tanév tanítási szüneteiben ingyenesen látogathatják a Munkácsy Mihály Múzeumot.

A kezdeményezés mellé állt Bácsmegi Gábor múzeumigazgató, aki néhány jó tanáccsal ellátva a lelkes fiatalokat, lehetőséget biztosított a program megvalósítására, így a kultúrára éhes és tanulni vágyó diákok közvetlen módon, kedvezményben részesülve érhetik el az intézményben összegyűjtött tudásanyagot.

Varga Tamás kultúráért felelős alpolgármester kiemelte, hogy a kezdeményezést üdvös és messzeható ötletként üdvözölte az önkormányzat. A jelenlévők kiemelték, hogy reményeik szerint a múzeumba betérők inspirálódni fognak majd a nagymúltú és jelentős kulturális örökséggel rendelkező helyen.

 

Galéria

 

 

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
12:15
FEL