Újabb hazai csata előtt a csabai kosarasok

2023. november 18. 15:00 | Kovács Dávid

Az Atomerőmű U23-as csapatát fogadja vasárnap a Békéscsabai KK a férfi kosárlabda NB I/B 9. fordulójában.

Vágvölgyi Ákosék az előző hétvégén már új vezetőedző irányításával futottak ki a pályára és arattak fontos győzelmet. A csapat sorozatban három bajnoki vereséget követően 95-79-re nyert a SMAFC 1860 Soproni Egyetem gárdája ellen. Vuk Pavlovic így sikerrel mutatkozott be és együttesével tett egy lépést a középmezőny felé.

– A csapatjáték kiemelten fontos számomra, az első mérkőzésünkön a Sopron ellen kiváló csapatjátékot mutatott, ezért nagyon bizakodó vagyok. A szurkolás is remek volt a mérkőzésen, örülök és látom, hogy Békéscsabán szeretik az emberek a kosárlabdát, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint minden edzésen és mérkőzésen a maximumra törekedni, ezzel meghálálva a bizalmat és biztatást. Lépésről-lépésre haladunk, egy meccses távlatban kell mindig gondolkodnunk – fogalmazott a Hódmezővásárhelyről érkező szakember a klub közösségi oldalán.

A csabaiak hétvégi ellenfele pozitív mérleggel, négy győzelemmel és három vereséggel a tabella 6. helyét foglalja el. A paksiak első csapata hosszú évtizedek óta a legjobbak között szerepel, négyszeres bajnok és kupagyőztes, azonban jelenleg inkább a bennmaradásért küzd. Az NB I/B-s gárdában főként fiatalok kapnak játéklehetőséget, ezt is az támasztja alá, hogy az együttesben a 2001-es születésű Pajor Dávid számít a rangidősnek.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

 

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL