Összezártak csapatként – nagy lépést tett a Békéscsabai KK a bennmaradás felé

2024. április 24. 21:56 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 92–78-ra nyert a Pénzügyőr SE ellen szerda este és előnybe került a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában maradásért zajló párharcban.

BÉKÉSCSABAI KK–PÉNZÜGYŐR SE 92–78 (25–18,27–17,21–25,19–18)
NB I/B-s kosárlabda-mérkőzés, Békéscsaba, 300 néző. Vezette: Balogh Gy., Drenyovszki, Marton
BÉKÉSCSABA: Varga Z. 19/9, Balog G. 5/3, Kurtucz 1, Hajdu M. 13/3, Varga Á. 9. Csere: Vodila 9, Sucov 17/6, Vágvölgyi 12/6, Fábián 3, Cvijin 4. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.
PÉNZÜGYŐR: Magda 7/3, Szekeres 1, Kerkai 16/9, Barócsi 20/3, Horvát O. 2. Csere: Tóth K. 15/3, Egervári 15, Béres 2. Vezetőedző: Király Márió.
A párharc állása: 1–0 a Békéscsaba javára.

A csabaiak a Százhalombattával, a fővárosiak pedig az Eszterházy SC-vel szemben maradtak alul a rájátszás első körében, így a két csapat a 13. helyért és ezzel a bennmaradásért csaphat össze egymással.

Váltott vezetéssel indultak a csapatok, volt hiba mindkét oldalon támadásban, majd Kerkai Ákos sikeres közelije után a házigazda kért először időt (8–11). A Békéscsaba a csereként beálló Vágvölgyi Ákos és Nikola Sucov pontjaival fordított és öt egységgel vezetett az első negyed végén (25–18).

Triplaháborúval kezdődött a második tíz perc Tóth, Sucov és Horvát is betalált a vonalon túlról (30–26). Ezt követően a csabai alakulat feljavult védekezésben, megnehezítette a labdafelhozatalt és technikai hibákra kényszerítette ellenfelét, elöl pedig Balog Gábor, majd Varga Ákos szerzett kosarat, jött is az időkérés a fővárosiaktól (38–30). A félidő hajrájában Varga Zalán két triplával is jelentkezett, így összességében magabiztos volt a hazai előny a nagyszünetben (52–35).

A pihenőt követően is távoli dobásokból voltak sikeresek a játékosok, a legnagyobb tapsot azonban Hajdu Márton zsákolása és Vodila Bence villámgyors visszafutása, majd bravúros védekezése kapta (60–46). A vendégek próbáltak meccsben maradni, azonban a csabaiaknak rendre volt válaszuk, az etapot az utolsó másodpercekben Vodila ziccere zárta (73–60).

A záró felvonást Sucov indította be, egy közeli után egy hármast is elhelyezett, majd kicsivel később Vágvölgyi Ákos szinte ugyanonnan volt eredményes (84–66). Jött azonban egy kis kapkodás támadásban a hazaiaktól, Egervári könnyű kosara után pedig Vuk Pavlovic magához hívta játékosait (84–72). Őrizte előnyét a Csaba, az utolsó percekben inkább egymással foglalkoztak a játékosok, a hazai siker nem forgott veszélyben, az összecsapást a remekül teljesítő Nikola Sucov zárta le. A hazaiak végül a 19 pontot szerző Varga Zalán vezetésével 92–78-ra nyertek.

A két csapat szombaton 19 órától a fővárosban találkozik egymással. Amennyiben a Békéscsaba nyer, akkor megnyeri a párharcot, a 13. helyen végez és megőrzi tagságát az NB I/B Zöld csoportjában.

 

Így látták a vezetőedzők

Vuk Pavlovic: Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jó első félidőt játszottunk, jól védekeztünk és ezáltal sikerült 52 pontot szereznünk és egy nagyobb előnyt, amivel az egész mérkőzésen tudtunk gazdálkodni. Kicsit kiengedtünk a második félidőben koncentrációban, döntéshozatalban, elcsúszott párszor a védekezésünk, de szerencsére ezt is kibírta ma a csapat. Tudtam forgatni a játékosokat, mindenki hozzá tudott tenn, viszont nem szabad elbíznunk magunkat, kemény mérkőzés vár ránk szombaton. A következő edzéseken át fogjuk beszélni, át fogjuk nézni, hogy mi az, amin még tökéletesíteni tudunk. Nyerni szeretnénk szombaton idegenben is! Köszönjük szépen a szurkolóknak a támogatást!

Király Márió: Gratulálok a Békéscsabának! Szombaton folytatódik a párharc!

 

További programok »

FEL